Oglądam aukcje i widze cos takiego
http://www.molotok.ru/item636637096_...f_85_1_2l.html
i zastanawiam sie jakie sa szanse na sfinalizowanie transakcji?
Oglądam aukcje i widze cos takiego
http://www.molotok.ru/item636637096_...f_85_1_2l.html
i zastanawiam sie jakie sa szanse na sfinalizowanie transakcji?
Ludzie listy noszą...
Hmm. w sumie to chyba normalnie - logujesz się swoim loginem z allegro, klikasz itd. zapytałem ile przesyłka do polski kosztuje, zobaczymy co napisze bo cena jest atrakcyjna.. a Sankt Pertersburg daleko nie jest.. można też znaleźć jakiegoś znajomego co jeździ do rosji (np. kierowcę) i przez niego coś tam próbować załatwiać..
Co do sprzedającego to widzę że trochę rzeczy foto ma i pozytywy też są na koncie więc ryzyko nie jest za wielkie aczkolwiek zawsze istnieje - ale raczej oceniam je na podobne jak u naszych sprzedawców
Ostatnio edytowane przez arturs ; 24-05-2009 o 11:13
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Kiedys próbowałem kupić dwa obiektywy, nic z tego jednak nie wyszło. Należność zwykle trzeba wysłać przez Westen Union, w moim przypadku było to 100$, połowę tego miałem zapłacić za przesyłkę więc całośc juz nie była tak korzystna. Do tego dochodzi jednak ryzyko... nie bez powodu na ebayu wielu sprzedawców nie wysyła do Rosji, zapewne z doświadczenia. Tak czy inaczej trzeba dokładnie o wszystko wypytać i dobrze to przemysleć.
Dostałem już odpowiedź - bardzo szybko - po około 50 minutach od pytania:
Profil Autor: Фибоначчи (125)
Добрый день
Посылка экспресс-почтой EMS стоит 2175р.
Срок доставки 3-6 дней
Dla nieczytających cyrylicy koszt to 2175 rubli - czyli około 67$ - wysyłka przez pocztowy ekspres EMS - czas 3-6 dni..
IMHO wygląda że gość jest raczej w porządku..
Dzieki za odpowiedzi, troche kusi ale ryzyko tez jest no i pozostaje kwestia przelewu gotowki....
Ludzie listy noszą...
A PayPal czy inne tego typu wynalazki?
Kupowałem nie dawno w GB jedno szkło i wszystko przebiegło bez problemu, pomimo, że cena była duuużo niższa niż u nas, więc też trochę miałem pierta... No ale się udało.
Rzeczywiscie to juz nie wyglada tak ciekawie.
Trzeba czekac na spadek cen u nas bo to co teraz sie dzieje to troche niewytlumaczalne, zwlaszcza ograniczona podaz L-ek.
Ludzie listy noszą...
chyba żeby ktoś znajomy do Sankt Petersburga jechał - to wtedy cło i VAT już niegroźne..
i po rosyjsku nie pisze się "с польский" w znaczeniu "z Polski" a powinno być (o ile ze szkoły pamiętam) из Полшы.. A przelew to normalnie międzynarodowy z każdego banku się wysyła - koszty - od 20-30 do około 70 - zależy od banku.. najlepiej w dolarach albo euro wysłać - dojdzie bez problemu - do Rosji około 3-5 dni idzie (przynajmniej ze śląskiego).. BTW gość musi się nieźle dziwić nagłemu zainteresowaniu polaków jego szkłem![]()
Jakby ktoś miał jeszcze problem z rosyjskim służę pomocą.