Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Sprawdzony serwis obiektywów Sigma - PROSZĘ WAS O POMOC!!!

Domyślnie Sprawdzony serwis obiektywów Sigma - PROSZĘ WAS O POMOC!!!

Witam

problem z obiektywem Sigma 18-125 DC. F 3.5-5.6 CANON
    awaria przysłony, nie przymyka się zablokowana!!!
    Dodatkowo jak kręcę pierścieniem ogniskowej to w pewnym momencie słychać lekkie chrobotanie w obiektywie. Obiektyw nie zaliczył żadnego upadku ani innych mechanicznych nieprzyjemności.

Niestety jest już po gwarancji.

Może ktoś doświadczył podobnych awarii i wie ile może kosztować naprawa takiej usterki?

Szukam także jakiegoś serwisu gdzie daliby rade się tym zająć i to naprawić.

Proszę was o pomoc...
    Pozdrawiam
    fotoneo

Początki nałogu Awatar janhalb

Domyślnie

A gdzie mieszkzasz? W Warszawie jest serwis w centrum handlowym Blue City (poziom 0), ale jeśli chodzi o Sigmę, to tylko przyjmują - i przesyłają do Gdyni (http://www.sigma-foto.pl/?q=node/36). A w Gdyni robili mi wymianę chipa w 70-300 - szybko, fachowo, solidnie... Ale dosyć drogo. Słyszałem, że dobry a tańszy seriws jest w Krakowie - ale szczegółów nie znam.
    Amator, po prostu amator*

*Słownik Języka Polskiego PWN: AMATOR: 1. 'osoba, która zajmuje się czymś dla przyjemności' https://500px.com/janhalb

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janhalb Zobacz posta
    A gdzie mieszkzasz? W Warszawie jest serwis w centrum handlowym Blue City (poziom 0), ale jeśli chodzi o Sigmę, to tylko przyjmują - i przesyłają do Gdyni (http://www.sigma-foto.pl/?q=node/36). A w Gdyni robili mi wymianę chipa w 70-300 - szybko, fachowo, solidnie... Ale dosyć drogo. Słyszałem, że dobry a tańszy seriws jest w Krakowie - ale szczegółów nie znam.
    dzięki janhalb

jestem z Lublińca okolice Częstochowy...

to w rachube wchodzi pewnie tylko wysyłka obiektywu bo pewnie w pobliżu Częstochowy nie będzie serwisuprawda???

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Zadzwoń do serwisu Sigmy w Gdyni. Ciężko sie dodzwonić ale na maile odpowiadają szybko. Miałem z tym serwisem kilkakrotny kontakt i muszę powiedzieć że opinie o nim mam b.dobrą. Telefonicznie lub mailem dowiesz sie przybliżonej ceny naprawy.

Domyślnie

dzięki mistasz za info...
    więc napisze do nich meila i zobaczymy co mi odpiszą...
    pozdrawiam
    fotoneo
    450D | 17-40 f/4 L | 70-200 f/4 L | Sigma 18-125 f/3,5-5,6 DC | 580EX II | Profesional Tripod FT-5635 | Lowepro ClasicTrekkerBackpack

Domyślnie Odp: Sprawdzony serwis obiektywów Sigma - PROSZĘ WAS O POMOC!!!

Odświeżam temat.

Czy jest jakaś alternatywa dla foto-service w Gdyni ?
    Chodzi mi tylko o kalibracje szkła

jasne każdy lepszy serwis ci to wykona

Coś już napisał

Serwis w Gdyni odradzam,drogi i nie solidny.
    Dwa razy korzystalem przy problemach z Sigma z z serwisu ,ktory przez ponad 30 lat byl na Czapskich a teraz zmienil swoja siedzibe.
    Tu sa dane tego serwisu;
    Fotoserwis - naprawa sprz?tu fotograficznego, Krak?w Zapolskiej 42 (przeniesiony z Czapskich 1) - kontakt

Uprawnienia umieszczania postów