Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: A95 - samoczynny reset?

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie A95 - samoczynny reset?

witam,
    mam taki problem (?):

A95 czasami, ale bardzo sporadycznie, samoczynnie się resetuje, tzn. przywraca sobie domyślne ustawienia niektórych pozycji w menu (tryb AF, czerwone oczka, punkt pomiaru światła itp. też dźwięki, ekranik powitalny itd.)

pozostałe rzeczy (zdjęcia na karcie, data, godzina, licznik fotek, użytkownik) pozostają bez zmian.

czy spotkał się już ktoś z tym?

może jest jakaś kombinacja klawiszy, którą należy wcisnąć i przytrzymać, aby to osiągnąć i przypadkowo sobie to wciskam w futerale albo w kieszeni?
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 14-07-2005 o 02:10
    pozdro.,
    m.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Popatrz na 75 strone instrukcji i jesli objawy podobne to albo radz sobie z tym tak jak opisano na 95 stronie instrukcji albo podpytaj serwis (moze bateria sie luzuje albo cos z pamiecia wewnetrzna nie tak).

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Popatrz na 75 strone instrukcji i jesli objawy podobne to albo radz sobie z tym tak jak opisano na 95 stronie instrukcji albo podpytaj serwis (moze bateria sie luzuje albo cos z pamiecia wewnetrzna nie tak).
    masz na myśli "resetting the settings to default" ?
    efekt jest dokładnie taki - powrót do wartości fabrycznych, ale nikt nie wybiera OK i nie dusi SET.... co do przyciskania MENU przez 5 sek to już nie ma pewności (w kieszeni), jednak musiałoby to działać przy wyłączonym aparacie
    (i oczywiście, gdy celowo chcę uzyskać ten efekt, to nie mogę)
    na szczęście dzieje się to bardzo bardzo rzadko, ale masz rację podpytam serwis
    pozdro.,
    m.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxw
    na szczęście dzieje się to bardzo bardzo rzadko, ale masz rację podpytam serwis
    A serwis powie ci to co zwykle : "prosze wyslac sprzet do nas na darmowe ogledziny i wycene ewentualnej naprawy" .

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A serwis powie ci to co zwykle : "prosze wyslac sprzet do nas na darmowe ogledziny i wycene ewentualnej naprawy" .
    w końcu się dodzwoniłem i dokładnie taką odpowiedź usłyszałem
    tzn. pan (a nawet dwóch) się bardzo dziwił, mówił, że takiego przypadku jeszcze nie było i że generalnie to jest niemożliwe

czyli moja ciekawość (nt. serwisu) została zaspokojona i dalej z tym "samoczynnym resetowaniem" nic nie robię.
    tym bardziej, że działo się to tylko raz na miesiąc albo dwa

ech, szkoda, że taki serwis "zwykły" tylko mamy
    pozdro.,
    m.

Miras
    Guest

Domyślnie

Jesli chcesz wiedziec, co o tym Serwisie mysle, to wejdz do watku Canon PowerShot A60 - blad E18.
    Pozdrawiam

nandoo
    Guest

Domyślnie

Witam mam ten sam problem z A75 sam sie resetuje dokladnie takie same objawy moze z 3 razy w ciagu roku mi sie to zdarzyło

Coś już napisał

Domyślnie

Witam
    W moim A75 też zdażyło się to ze dwa razy w ciągu roku, ale przynajmniej raz było to po wymianie baterii zalilających aparat, trochę mnie to zdziwiło.

Uprawnienia umieszczania postów