Witam
Widzę, że nikt jeszcze na temat tego sklepu nie pisał.
Opiszę sytuację w jakiej się znalazłem, a to może pozwoli Wam w przyszłości podjąć decyzję przy wyborze sklepu internetowego podczas zakupów.
Zamówiłem filtr UV w dniu 21.01.2009 r.
Wybrałem opcję płatności przelew - przesyłka poczta polska 109 pln /filtr/ + 12 pln /przesyłka/.
Otrzymałem e-mail potwierdzający przyjęcie zamówienia.
Następnie otrzymuję e-mail z informacją o koncie bankowym.
Zlecam przelew, a same pieniądze schodzą z konta o 11:34 tego samego dnia.
Również 21.01.2009 r. otrzymuję informację, że towar jest dostępny.
22.01.2009 r. otrzymuję kolejny e mail z numerem konta i prośbą o wpłatę.
Odpisuję, że pieniądze przelałem w dniu wczorajszym i czekam na przesyłkę.
23.01.2009 r. po wizycie listonosza i nie otrzymaniu przesyłki napisałem na gg do sklepu.
Otrzymuję informację, że towar powinien być wysłany w dniu dzisiejszym tj. 23.01.2009 r.
Nie rozumiem jak firma mając moje pieniądze od 2 dni i towar na stanie nie wysłała go i jeszcze nie jest pewna czy go wyśle w danym dniu.
26.01.2009 r. nie otrzymuję przesyłki.
27.01.2009 r. nie otrzymuję przesyłki. Wysyłam informację, że nie otrzymałem towaru.
Dostaję informację, że towar był wysłany w piątek/poniedziałek. Otrzymuję również odp. że zamawiałem przecież przesyłkę pocztą polską.
Widać jak ktoś zamawia przesyłkę pocztową to ma czekać na wysyłkę i nie liczyć na to, że ktoś pójdzie na pocztę - tak to rozumiem.
29.01.2009 r. odbieram przesyłkę. List polecony, koperta bąbelkowa. Koszt wysyłki 3.85 dzień nadania 26.01.2009 r.
Za 12 złotych nawet nie nadano przesyłki priorytetem.
Podsumowanie:
+ towar zgodny z opisem
- czas trwania realizacji zamówienia - 8 dni![]()
- pomimo posiadania towaru i moich pieniędzy zwlekano z wysłaniem towaru
- zarabianie na przesyłce - za 12 pln sklep mógł nadać filtr priorytetem, a tak 3.85 wysyłka plus ok 1 pln koperta.
Więcej tam nic nie kupię.