Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: www.fotoklik.pl - osobiście nie polecam

Coś już napisał

Domyślnie www.fotoklik.pl - osobiście nie polecam

Witam

Widzę, że nikt jeszcze na temat tego sklepu nie pisał.
    Opiszę sytuację w jakiej się znalazłem, a to może pozwoli Wam w przyszłości podjąć decyzję przy wyborze sklepu internetowego podczas zakupów.

Zamówiłem filtr UV w dniu 21.01.2009 r.
    Wybrałem opcję płatności przelew - przesyłka poczta polska 109 pln /filtr/ + 12 pln /przesyłka/.

Otrzymałem e-mail potwierdzający przyjęcie zamówienia.
    Następnie otrzymuję e-mail z informacją o koncie bankowym.
    Zlecam przelew, a same pieniądze schodzą z konta o 11:34 tego samego dnia.
    Również 21.01.2009 r. otrzymuję informację, że towar jest dostępny.

22.01.2009 r. otrzymuję kolejny e mail z numerem konta i prośbą o wpłatę.
    Odpisuję, że pieniądze przelałem w dniu wczorajszym i czekam na przesyłkę.

23.01.2009 r. po wizycie listonosza i nie otrzymaniu przesyłki napisałem na gg do sklepu.
    Otrzymuję informację, że towar powinien być wysłany w dniu dzisiejszym tj. 23.01.2009 r.

Nie rozumiem jak firma mając moje pieniądze od 2 dni i towar na stanie nie wysłała go i jeszcze nie jest pewna czy go wyśle w danym dniu.

26.01.2009 r. nie otrzymuję przesyłki.
    27.01.2009 r. nie otrzymuję przesyłki. Wysyłam informację, że nie otrzymałem towaru.
    Dostaję informację, że towar był wysłany w piątek/poniedziałek. Otrzymuję również odp. że zamawiałem przecież przesyłkę pocztą polską.

Widać jak ktoś zamawia przesyłkę pocztową to ma czekać na wysyłkę i nie liczyć na to, że ktoś pójdzie na pocztę - tak to rozumiem.

29.01.2009 r. odbieram przesyłkę. List polecony, koperta bąbelkowa. Koszt wysyłki 3.85 dzień nadania 26.01.2009 r.
    Za 12 złotych nawet nie nadano przesyłki priorytetem.

Podsumowanie:
    + towar zgodny z opisem
    - czas trwania realizacji zamówienia - 8 dni
    - pomimo posiadania towaru i moich pieniędzy zwlekano z wysłaniem towaru
    - zarabianie na przesyłce - za 12 pln sklep mógł nadać filtr priorytetem, a tak 3.85 wysyłka plus ok 1 pln koperta.

Więcej tam nic nie kupię.
    Canon

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

Domyślam się, że kupiłeś poprzez allegro?
    - czas trwania - pewnie nie mają tego na stanie, a ściągają jak ktoś zamówi - to mogę zrozumieć
    - zarabianie na przesyłce - powszechny proceder na allegro - też uważam, że nieuczciwy
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Miałem taką samą sytuację przy zakupie tuszy do drukarki na allegro. Komplet tuszy 11,99, a przesyłka 13zł!!! Czekałem około 11 dni, data nadania przesyłki 4 dni po dokonaniu wpłaty. Koperta bąbelkowa, koszt wysyłki coś koło 5zł. Jednak machnąłem ręką, nie będę się ścierał o 7zł.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RNz Zobacz posta
    Domyślam się, że kupiłeś poprzez allegro?
    - czas trwania - pewnie nie mają tego na stanie, a ściągają jak ktoś zamówi - to mogę zrozumieć
    - zarabianie na przesyłce - powszechny proceder na allegro - też uważam, że nieuczciwy

Zakupu dokonałem poprzez stronę internetową.
    Rozumiem 12 złotych jeśli byłaby to paczka, a nie koperta z bąbelkami za 1 złoty i polecony za 3.85. Gdzie priorytet? Gdzie 7 złotych.

Niby żadna kwota ale przy 10 zamawiających to już 70 złotych a przy 100 osobach 700 złotych.

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Miałem taką samą sytuację przy zakupie tuszy do drukarki na allegro. Komplet tuszy 11,99, a przesyłka 13zł!!! Czekałem około 11 dni, data nadania przesyłki 4 dni po dokonaniu wpłaty. Koperta bąbelkowa, koszt wysyłki coś koło 5zł. Jednak machnąłem ręką, nie będę się ścierał o 7zł.
    Patrz wyżej.
    Post ma na celu pomóc w dokonaniu wyboru sklepu przy zakupach.
    Ostatnio edytowane przez EZOGHUL ; 30-01-2009 o 12:34
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

- czas trwania realizacji zamówienia - 8 dni
    zamówiłeś 21.01. Prawdopodobnie pieniądze zostały zaksięgowane 22.01. wysłano 26.01. Tak? To chyba 2 dni robocze? Nie express ale bez przesady.
    - pomimo posiadania towaru i moich pieniędzy zwlekano z wysłaniem towaru
    Troszkę tak. Nie chcę ich jakoś szczególnie bronić, ale to mogą być po prostu obsuwy natury organizacyjnej a nie zła wola.
    - zarabianie na przesyłce - za 12 pln sklep mógł nadać filtr priorytetem, a tak 3.85 wysyłka plus ok 1 pln koperta.
    plus czas pracownika, który pakuje, idzie na pocztę, wypełnia kwitki, stoi w kolejce i zmaga się z panią zza okienka. Ten czas też kosztuje.
    Więcej tam nic nie kupię.
    Masz do tego święte prawo.

Spotkała mnie kiedyś podobna sytuacja, kiedy kupowałem kamerę. Też były różne obsuwy i kolejne nic nie wnoszące maile. Napisałem do sklepu, jak to wygląda z mojej strony i, że czuję się traktowany nie po partnersku. W odpowiedzi otrzymałem przeprosiny, wyjaśnienie sytuacji oraz dodatkowo gratis torbę do zakupionej kamery.

Błędy się zdarzają wszystkim, jednak najważniejsze jest, w jaki sposób sklep na nie reaguje. W moim przypadku, wydaje mi się, że sklepowi udało się wyjść z twarzą. Jednak ja najpierw korespondowałem na ten temat tylko ze sklepem zamiast od razu publicznie go objeżdżać. Dzięki temu udało się wypracować rozwiązanie kłopotliwej sytuacji, które satysfakcjonowało obie strony.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Kolaj

W dziesiejszych czasach kiedy walczy się o klienta takie posunięcia wg mnie są niedopuszczalne.
    Czasy księgowania pieniędzy 2-3 dni już minęły. Pieniądze schodzące w południe w moim przypadku zawsze były tego samego dnia u sprzedającego /pomijam przelew inteligo - inteligo/.

Prowadziłem korespondencję ale odpowiedzi typu powinien być wysłany są jak dla mnie nieakceptowalne.

W takim razie niech będzie napisane 12pln:
    -4 wysyłka
    -1 koperta
    -3 droga na pocztę
    -2 stanie w kolejce
    -2 zaklejenie koperty

To bym zrozumiał
    Canon

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EZOGHUL Zobacz posta
    Czasy księgowania pieniędzy 2-3 dni już minęły. Pieniądze schodzące w południe w moim przypadku zawsze były tego samego dnia u sprzedającego /pomijam przelew inteligo - inteligo/.
    Zdziwiłbyś się, ale niektóre banki jeszcze stosują takie zagrywki (miałem takie akcje z przelewami wysłanymi do Pekao SA, że leżały dwa dni gdzieś w kosmosie, zanim zaksięgowali pieniądze u odbiorcy). Szanse, żeby pieniądze były na ten sam dzień w innym banku masz, gdy wyślesz przelew bardzo wcześnie rano. To są ograniczenia systemu rozliczeniowego Elixir - przelew wysłany pierwszą sesją, dotrze do odbiorcy trzecią sesją. Wysłany drugą sesją będzie następnego dnia pierwszą. Tego nie przeskoczysz.

A wracając do tematu - czekałeś na filtr tydzień, to nie jest chyba koniec świata, ja bym się tak nie wściekał. Jedyne o co mógłbym się wkurzyć to opłata za przesyłkę, jeżeli napisali na stronie sklepu, że będzie wysłana priorytetem (ale tego nigdzie nie znalazłem) a nie była. Jeżeli napisali, że wyślą pocztą za 12 zł, a Ty to zaakceptowałeś kupując to chyba nie powinieneś mieć pretensji
    Ostatnio edytowane przez mate00sh ; 30-01-2009 o 13:01
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

-4 wysyłka
    -1 koperta
    -3 droga na pocztę
    -2 stanie w kolejce
    -2 zaklejenie koperty

To bym zrozumiał
    Ale po co? Podali całkowitą kwotę, którą zaakceptowałeś składając zamówienie. Tak czy nie? Czy było napisane, że to będzie przesyłka priorytetowa? Co klienta może obchodzić, ile sklep płaci za koperty, ile za znaczki, ile za papier i toner do wydrukowania faktury, ile za prąd zużyty przez drukarkę, ile płaci pracownikom? To kompletnie nie Twoja sprawa.

Czasy księgowania pieniędzy 2-3 dni już minęły. Pieniądze schodzące w południe w moim przypadku zawsze były tego samego dnia u sprzedającego
    Ja nie mówię o 2-3 dniach. Przelew może być zaksięgowany następnego dnia lub nawet tego samego dnia ale np. wieczorem, po zakończeniu pracy przez sklep. Przy przelewach międzybankowych, jest to zupełnie zrozumiałe. Wówczas, sklep stwierdza zaksięgowanie Twojej wpłaty następnego dnia. Dlatego mówiłem o 22.01.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Zdziwiłbyś się, ale niektóre banki jeszcze stosują takie zagrywki (miałem takie akcje z przelewami wysłanymi do Pekao SA, że leżały dwa dni gdzieś w kosmosie, zanim zaksięgowali pieniądze u odbiorcy). Szanse, żeby pieniądze były na ten sam dzień w innym banku masz, gdy wyślesz przelew bardzo wcześnie rano. To są ograniczenia systemu rozliczeniowego Elixir - przelew wysłany pierwszą sesją, dotrze do odbiorcy trzecią sesją. Wysłany drugą sesją będzie następnego dnia pierwszą. Tego nie przeskoczysz.

A wracając do tematu - czekałeś na filtr tydzień, to nie jest chyba koniec świata, ja bym się tak nie wściekał. Jedyne o co mógłbym się wkurzyć to opłata za przesyłkę, jeżeli napisali na stronie sklepu, że będzie wysłana priorytetem (ale tego nigdzie nie znalazłem) a nie była. Jeżeli napisali, że wyślą pocztą za 12 zł, a Ty to zaakceptowałeś kupując to chyba nie powinieneś mieć pretensji

Nie spotkałem się z tym, potwierdzenia mam w ten sam dzień od sprzedających.
    Dużo kupuję przez internet i dla mnie jest to niedopuszczalne aby tyle czekać. To jest moje zdanie i go nie zmienię.
    Uważam że zarabiają na przesyłce i zwlekają z wysyłką.

Jak ktoś będzie chciał szybko otrzymać towar to się może zastanowi czytając moje wypociny.

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Przelew może być zaksięgowany następnego dnia lub nawet tego samego dnia ale np. wieczorem, po zakończeniu pracy przez sklep. Przy przelewach międzybankowych, jest to zupełnie zrozumiałe. Wówczas, sklep stwierdza zaksięgowanie Twojej wpłaty następnego dnia. Dlatego mówiłem o 22.01.
    ok ale nie wysłano towaru ani 22.01 ani 23.01 co mi się nie podoba.
    Ostatnio edytowane przez EZOGHUL ; 30-01-2009 o 13:32
    Canon

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Miałem taką samą sytuację przy zakupie tuszy do drukarki na allegro. Komplet tuszy 11,99, a przesyłka 13zł!!! .
    to ja ci ten tusz sprzedam za 25 zł ale za to WYSYŁKA GRATIS !! - Lepiej ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

-4 wysyłka
    -1 koperta
    -3 droga na pocztę
    -2 stanie w kolejce
    -2 zaklejenie koperty

Plus VAT bo jeśli jestęmy VAT-owcami ( a kto dziś nie jest ? ) to odprawadzmy VAt od przesyłek a faktura od poczty ma VAT zero, czyli go nie dostajemy, a skoro go nie dostajemy od poczty to musimy go dostać od ciebie drogi kliencie
    Ostatnio edytowane przez kicha ; 30-01-2009 o 13:38 Powód: Automerged Doublepost

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów