Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Gwarancja w Polsce

Spidis
    Guest

Domyślnie Gwarancja w Polsce

Witam wszystkich urzytkownikow, szukalem odpowiedzi na forum ale nie moglem znalzc, jezeli gdzies jest to z gory przepraszam.
    W kwietniu zeszlego roku kupilem canona d40 w UK, 2 dni temu podczas robienia zdjec na air show (robilem zdjecia seryjne startujacego samolotu) aparat nagle stanol moge tylko przegladac zdjecia, auto focus i migawka nie dziala na zadnych ustawieniach amatorskich i profesjonalnch. Aparta jest na gwarancji oczywiscie ale w tym problem ja za tydzien wracam do polski a tutaj w serwisie mowia mi ze naprawa minimum 10 dni (a znajac jak tu dzialaja serwisy to pobozne zyczenie)
    I dlatego moje pytanie. Jesli mam paragon ze sklepu, pudelko itp czy bedzie mozliwosc naprawy na gwarancji w polsce.
    Z gory dziekuje za odpowiedz. Szczesliwego nowego roku :-)

P.S. sorki ze bez polskich znakow

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Niestety nie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez efish Zobacz posta
    Niestety nie.
    A czemu nie ??
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Jeśli posiadasz prócz paragonu także podbity przez sklep papier na którym jest napisane "european warranty" to nie będzie najmniejszego problemu.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spidis Zobacz posta
    canona d40 w UK
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    A czemu nie ??
    Bo Canon nie ma takiego modelu w ofercie, więc pewnie jakaś podróbka .

Uzależniony

Domyślnie

No to trzeba odesłać do UK, tam pewnie podróbki naprawiają.
    Za ile kupiłeś taką podróbkę ?

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Do uzyskania naprawy w serwisie w Polsce 12 miesięcy w Unii 24 miesiący wystarczy dokument zakupu (paragon faktura podbity i podpisany) + nawet nie podbita karta gwarancyjna.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    w Polsce 12 miesięcy w Unii 24 miesiący
    Jeżeli dobrze odczytałem, to jak kupię na fakturę (na paragon to sprzedawca się martwi) to po 12 miesiącach wysyłamy za granicę?
    Bart

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

Domyślnie

Jak kopiłeś w Polsce to serwis 12 miesięcy po tym czasie jeśli ci się uda przekonać sprzedawce do zajęcia się usterka to super. ( niech się ktoś komu się to udało odezwie)
    Jak kupisz np w Niemczech i masz niemiecką fakturę to idziesz do serwisu przez 12 w Polsce i jest ok a po tych 12 miesiącach oddajesz do serwisu w Niemczech , Austrii... i tez robią - znam przypadek że po 2 latach zepsuty kompakt HP wymienili z własnej woli - po gwarancji w na nowy - sam bym nie uwierzył gdybym nie zobaczył - ale może mieli starocie na magazynie

_dex
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    Do uzyskania naprawy w serwisie w Polsce 12 miesięcy w Unii 24 miesiący wystarczy dokument zakupu (paragon faktura podbity i podpisany) + nawet nie podbita karta gwarancyjna.
    Paragon ma być podbity lub faktura tez podbita ? Dobrze rozumiem? Nie wystarczy ze kupie (Holandia) w mediamarkcie i wezme tylko paragon, by miec gwarancje takze w Polsce?

---
    Znalazlem to na stronie e-csi, czyli generalnego serwisanta w Polsce , chociaz strona akurat nie dziala, ale dobrze ze mamy google i kopie w googlu ufff

5. Jakie gwarancje honorowane są przez polski serwis? Czy od dn. 01/05/2004 honorujecie Państwo eurogwarancje?
    Nasz serwis honoruje gwarancje wystawione przez firmę Canon Polska , jednak od dnia 01/05/2004 uznajemy także gwarancje europejskie. W każdym przypadku podstawą do naprawy jest karta gwarancyjna i dowód zakupu sprzętu. Ważność każdej z gwarancji na terenie Polski wynosi 12 miesięcy

http://74.125.77.132/search?q=cache:...=pl&lr=lang_pl
    Ostatnio edytowane przez _dex ; 15-03-2009 o 01:13

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów