Strona 65 z 357 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 650 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Óf... po wielkich analizach i poszukiwaniach, dzisiaj zaponabylem Domke J-803 - jest w miare fajna - jeden mankament to mala ilosc elementow "w srodku" - mam na mysli przesuwajne. Ale to i tak zrobie we wlasnym zakresie..
    Poza tym co do ochrony, to jak gdzies wyzej rozwazalem w tym watku - zalezalo mi na antydresownosci...
    Torba jest taka nijaka, ze az piekna ;P Co do pojemnosci - wejdzie cos wielkosci 20D + 2/3 obiektywy + przypiety oczywiscie. Ze zgripowanym aparatem juz gorzej...

pozdrawiam
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Wczoraj wypatrzyłem plecak Soligor 110. Budowa dość sztywna, dobrze zabezpieczająca sprzęt, jest możliwośc wyjęcia z wnętrza pianki usztywniającej - można ją zastąpić czymś innym. Na spodzie są paski do przymocowania statywu, monopodu. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne. Niebawem wybieram się ze sprzętem by się poprzymierzać.
    Wadą jest konieczność ściągania plecaka by wyciągnąć aparat, bo nie ma tu możliwości obrócenia plecaka na przód. Zaletą jest rozłozenie ciężaru na oba ramiona co przy dłuższych wędrówkach powoduje mniejsze zmęczenie.
    Rozważałem wcześniej jednopaskowe wersje Lowepro i Tamraca, ale jakoś cały ciężar na jedym pasku mi się nie widzi.

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jst z jakością firm Tamrac i Lowepro.
    Mam plecak Tamraca od 2004 roku i przy średnim, codziennym użytkowaniu, prawie nie widać żadnych śladów użytkowania.
    Produkty Lowepro znam tylko z "macania" w slepie i tak na oko wydają się mniej wytrzymałe, ale ciekaw jestem jak wypada to porównanie w użytkowaniu.

Przymierzam się do zakupy torby i wybieram pomiędzy Tamrac 5606 - Lowepro Nova5 - Lowepro Steatlh Rep. D550.
    Najgorsze jest to, że decyzję muszę podjąć jak najszybciej, bo "kurier" niedługo wyjeżdza za ocean.

Pozdrawiam!

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Początki nałogu

Domyślnie

Witam!
    Ja mam Lowepro Nova 2. Mam ja od 3 lat i nie zauwazylem zmeczenai materiału. Jest jak nowa poza lekkimi zabrudzeniami ale to normlane a jezdzi ze mna prawie na kazdy wyjazd. Mysle ze jakosc Lowepro jest OK! Zreszta bede zmienial na Nova 3 lub Nova 4 bo ta jest na caly majdan za mala.

Pozdrowki
    Paweł
    Ostatnio edytowane przez Paweł Grabowski ; 27-03-2006 o 07:27
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Oakhallow
    A ja chciałbym zapytać szanownych forumowiczów jak to jst z jakością firm Tamrac i Lowepro.
    Ja moje obydwa plecaki traktuję zupełnie bez serca - rzucam na ziemię, tarzam w błocie, śniegu, Nature Trekker do tego pełni normalnie rolę "storage" - czyli jest wypchany do granic możliwości, aż jęczy, co jakiś czas coś się wyjmie/włoży, za każdym razem niemiłosiernie naciągając zamek . Oprócz odrobiny zabrudzeń nie widać po nich żadnego śladu zmęczenia.

Z tego co porównywałem Tamrac i Lowepro w sklepie, to jest raczej ta sama liga pod tym względem.

Początki nałogu Awatar Oakhallow
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Skoro Lowepro i Tamrac to ta sama liga, to jak sie ma do nich Tenba? Moje zdecydowanie zaburzył model: Metro II P859 http://www.tenbagear.com/products/2000_01_p859.asp
    Ale jak z jakościa tych produktów.
    Co ciekawe chwalą się, że produkuja w USA. Lowepro czy Tamrac chyba robią w Chinach (choć głowy nie dam).

Oakhallow
    Skrytobójstwo bracie, to nie jest profesja, to nie jest zawód. To pasja, pochłaniający wir, gdzie nie możesz oddychać, walczysz z paraliżującym strachem, i uderzającą do głowy euforią, kiedy w środku wypełnionej po brzegi oberży wbijasz komuś w plecy nóż... Tak bracie, kocham ciepłą krew spływającą po ostrzu sztyletu. To o nas mówią, że jesteśmy dziećmi cienia...

Bywalec
    Miasto
    Żary

Domyślnie

Pomacałem plecak Soligor Pro 110 i by włozyć 350D z gripem trzeba dopinać na siłę. Widzę że niemałym problemem jest znalezienie plecaka do którego wejdzie body + grip. Szukam czegos przyzwoitego do 250pln.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bigmar
    Pomacałem plecak Soligor Pro 110 i by włozyć 350D z gripem trzeba dopinać na siłę. Widzę że niemałym problemem jest znalezienie plecaka do którego wejdzie body + grip. Szukam czegos przyzwoitego do 250pln.
    http://www.sklepfotograficzny.pl/tor...LOCITY-9-5749/

Kupiłem wczoraj :-) w BlueCity za 290zł. Dałem trochę więcej ale miałem przynajmniej możliwość pomacania :-) (Nie jestem z Krakowa). Z gripem nie powinno być problemów choć samo body nie jest za szerokie i ledwo opiera się na "pólkach". Za to wchodzi spokojnie z dopiętym 70-200 i jest miejsce na 2 inne obiektywy typu tamron 28-75 lub kit. Ten paten z przękręcaniem z pleców na bok i dostępem do aparatu działa choć jest trochę niewygodny tzn. jak jedną ręką wyciągniesz aparat to nie bardzo jest jak zamknąć torbę :-) ale da się przeżyć...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Ja już niedługo będe mógł podzielić się swoimi wrażeniami z użytkowania plecaczka "Lowepro Rover Plus AW" Dzisiaj sprzedający ma mi go wysłać
    Ostatnio edytowane przez Routlaw ; 27-03-2006 o 15:45
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw
    Ja już niedługo będe mógł podzielić się swoimi wrażeniami z użytkowania plecaczka "Lowepro Rover Plus AW" Dzisiaj sprzedający ma mi go wysłać
    Eh pisalem juz raz na forum - Compu Rover lepszy a w porownywalnej cenie (macalem oba i wybralem na zywo lepszy z nich).

Strona 65 z 357 PierwszyPierwszy ... 1555636465666775115165 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów