Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Canon EOS 1000D vs Nikon D60 vs Sony Alpha A300

sticker
    Guest

Domyślnie Canon EOS 1000D vs Nikon D60 vs Sony Alpha A300

Potrzebuję pomocy przy wyborze sprzętu. Fotografuję już od ok.3 lat i postanowiłem wreszcie zakupić lustrzankę. Myslę o czymś do 1400zł. Ostatnio się rozglądnąłem i znalazłem kilka aparatów, tylko nie wiem, który najlepszy
    Lustrzanki:
    -Sony Alpha A300,
    -Nikon D60,
    -Canon 1000D;
    Co byście wybrali i dlaczego?
    No chyba że macie jakieś alternatywne propozycje:>

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sticker Zobacz posta
    Potrzebuję pomocy przy wyborze sprzętu.
    Było.. nie wiem co można doradzić, jesli w internecie jest o nich napisane wszystko , wystarczy poszukać. Zależy jeszcze czego oczekujesz od aparatu (tylko wstrzymaj sie z odpowiedziami typu "dobrych zdjęć") Wtedy można coś ewentualnie doradzić.. Tu masz trochę o Canonie 1000D:
    http://canon-board.info/showthread.p...ighlight=1000d

Co byście wybrali i dlaczego?
    Wiekszość tutejszej społecznosci wybrała Canona i to Ci doradzą.. idź do żółtych, nigdy nie zgadniesz jaka będzie ich sugestia.. to samo z KKM.

No chyba że macie jakieś alternatywne propozycje:>
    Dla początkujacego wszystkie systemy sa dobre. Czemu nie pytasz o Olka albo Pentaxa? Także mają puszki entry level za bardzo rozsądne pieniądze.

PS: Modliłbym się, żeby jakiś mod tu nie wparował, bo zaraz bedzie 3pkt regulaminu
    http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

Pozdrowionka:grin:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    PS: Modliłbym się, żeby jakiś mod tu nie wparował, bo zaraz bedzie 3pkt regulaminu
    http://canon-board.info/announcement.php?f=27&a=3

Wątek przenoszę do podforum "Dla poczatkujących", gdzie jego miejsce.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

wydaje mi się, że d60 i a300 to półka raczej dla 450d
    1000d to półka d40 w sony bez odpowiednika.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bierhoff Zobacz posta
    1000d to półka d40 w sony bez odpowiednika.
    Z tego co sie orientuję, to Alfa ma w stajni jeszcze modele A100 i A200 analogicznie niżej klasyfikowane niż w/w A300. Za dobrze nie znam się w systemie Sonolty, ale to chyba własnie A200 bije rekordy "najtańszego lustra na rynku", bo A100 nie widziałem nawet nigdzie w sprzedaży.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A200 to jest to samo co A300, tylko bez LV - czyli tańszy odpowiednik bez zbędnego bajeru.
    A200 + LV = A300
    A300 + MPix = A350

A100, to staaarszy aparat, ale powiedziałbym, że na poziomie wyższym niż A200, pomimo, że wolniejszy i z mniejszą ilością pikseli... lepiej wykonany, z podglądem GO...

Domyślnie

A200 to jest to samo co A300, tylko bez LV
    Tak, to wiadomo, ale jednak jest. Przecież to naturalna kolej rzeczy, że nowszy model = Starszy model + parę dodatków*

*Wyjątek potwierdza regułę:wink:

Bywalec Awatar bierhoff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

pojawiły się tak szybko po sobie, że... wydaje się to być raczej sterowanym scenariuszem, niż następcą.
    mnie nawet zdziwił inny numer, bo jak dla mnie, to nie powinno być nie A200, A300, A350, tylko coś w stylu A200, A225, A250 - bo to dosłownie te same aparaty - jedynie pewna odmiana tego samego modelu.

No ale nie ważne - wątek nie o tym :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

wzialbym do reki 1000D. jesli pod wzgledem trzymania nie masz zastrzezen, to on tu bedzie najlepszym rozwiazaniem. ale moze byc ciezko, bo 1000D jest tak koszmarnie plastikowy, ze nawet okreslenie "trabant" to dodawanie mu splendoru
    www albo tez flickr

Domyślnie

pojawiły się tak szybko po sobie, że... wydaje się to być raczej sterowanym scenariuszem, niż następcą.
    Tak jak mówiłem; nie siedzę, w systemie Sony, więc mam małą wiedze o ich premierach:wink:

Niemniej jednak zauważ, że dokladnie to samo było z Canonem. Wypuscił model 450D, a że wynikło zapotrzebowanie na puszki dla "totalnie zielonych" więc Canon go tylko "ulepszył (w druga stronę)" i miał szybko nastepna premierę, której targetem byli zupełnie poczatkujący amatorzy. Ale analogicznym "następcą" 450-tki będzie 500D. Swoją droga pojawiły się plotki o tym apracie. Czywiście 15Mpix, ekran VGA i detekcja twarzy. Oprócz tego drugiego; zupełny bezsens. Przynajmniej starsze modele stanieją..

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów