Dzięki wszystkim
panuna, mi akurat w 1 przeszkadza ten samochód (który oczywiście zauważyłem dopiero post factum, w domu) Kałuża... No właśnie, miała kontrastować![]()
Dzięki wszystkim
panuna, mi akurat w 1 przeszkadza ten samochód (który oczywiście zauważyłem dopiero post factum, w domu) Kałuża... No właśnie, miała kontrastować![]()
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
o nie skomentowanym samochodzie w poprzednim poscie zatrybiłem, po tym jak go czytałem już na stronie, ale mniejsza o to, bo wydaje mi się że sprawa jest oczywista. Samej kałuży przyglądałem się dość długo i nawet zakładałem, że była Twoim zamysłem. Odniosłem się do niej bo w mojej opinii jest mocno wyszarpana i trochę burzy stonowaną harmonię poziomych i pionowych linii budynku.
To tylko tak mi przyszło do głowy. Ponadto jak na swobodny wypad nocny to foty są fajne. Miałem jakiś czas temu szkolenie w Warszawie i też wypadłem nocką, żeby pobawić się światłem. Niestety nie trwało to długo, bo przyczepili się trzej mocno wyskokowi kolesie z nowatorskimi pomysłami i trzeba było się zwijać, żeby nie dać im powodów do radości z rozbitego sprzętu![]()
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
No niestety, jest takowych sporo w Wawie, dlatego ja nie wychodzę przed 3-cią, wtedy oni już dawno leżą zalani w trupa i są absolutnie niegroźni.
A zdjęcia są z dwóch kolejnych wypadów3 z pierwszego i 1 (ostatnie) z drugiego. Planuję następne, bo i tak nie mam co robić nocą, a mam problemy z zaśnięciem, więc sobie łażę i fotografuję
![]()
www.t-jack.pl
Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.
Zdecydowanie 2 i 3. Mają jakiś klimat, niedopowiedzenie, lekki powiew niepokoju...Generalnie spoko
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Najnowsze fotki są MSZ najpesze z całego wątku. Dwójka fajna kompozycyjnie - kwadrat jak najbardzej na miejscu. Jedynka niestety gorsza, chociaż z potencjałem. Rozumiem, że siłą tego ujęcia miała być symetria, ale nierówno wykadrowane filary (?) rozwalają całą koncepcję. Warto byłoby przekadrować tak, żeby lewy filar zajmował w kadrze dokładnie tyle samo miejsca, co prawy, albo - jeszcze lepiej - wywalić obydwa. Kwadrat też mógłby wyglądać ciekawie. Poza tym mam wrażenie, że minimalnie wali się w lewą stronę ale może to te nieszczęsne filary sprawiają takie wrażenie. Pozdrawiam.
No z tymi flarami problem, po prostu lampy są lekko niesymetrycznie ułożone, a nie chciałem tego korygować w PS. Myślę o zrobieniu tam zdjęcia "twilightowego", z odbiciem blue na dole, no i te zielenie, i całość shiftem, myślisz, że to dobra idea?
Niezupełnie to miałem na myśli. Daleki jestem od czepiania się Ciebie, że ktoś postawił lampy uliczne w ten a nie inny sposóbPisałem o kompozycji a nie o oświetleniu - chodziło mi o te dwa słupy (ściany? w każdym bądź razie, jakiś element architektoniczny
??: ), które zamykają Twój kadr po bokach.
Akurat czepiać się możesz do woli, po to tu publikuję te zdjęcia. Chodzi mi o to, że chcę zastosować inny, wyprostowany kadr, w którym kolumny mogą być dobrym pomysłem