Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: W jaki sposób umieścić film na "Forum"?

Domyślnie W jaki sposób umieścić film na "Forum"?

Mam problem z opanowaniem komputera (wiadomo wiek!) ale jakoś powoli i przy pomocy "ludzi dobrej woli" poskramiam tę "piekielną machinę";-)
    Zdjęcia jakoś potrafię wklejać w "Forum" ale za nic nie wiem w jaki sposób prezentować filmiki? Jeśli znajdzie się ktoś mądry, cierpliwy i łagodny ( ) to bardzo proszę o "łopatologiczny" wykładzik!
    Może do rzeczy! Mam krótki filmik (19 sek) nagrany w komputerze ("Nero") w formacie MPEG2 jako sygnał zespolony (taki zwykły - "video"). Zajmuje on ok 10 Mb (ostatecznie mogę go jeszcze przyciąć jeśli to za dużo). Gdzie i w jaki sposób go wysłać aby odnośnik na "Forum" umożliwiał w każdej chwili jego oglądnięcie? A może trzeba go przekształcić w AVI? Jeśli tak to jak to zrobić? A i jeszcze jeden drobiazg. Dobrze by było, żeby to była jakaś darmowa platforma bo jestem emerytem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Preskaler Zobacz posta
    Mam problem z opanowaniem komputera (wiadomo wiek!) ale jakoś powoli i przy pomocy "ludzi dobrej woli" poskramiam tę "piekielną machinę";-)
    Zdjęcia jakoś potrafię wklejać w "Forum" ale za nic nie wiem w jaki sposób prezentować filmiki? Jeśli znajdzie się ktoś mądry, cierpliwy i łagodny ( ) to bardzo proszę o "łopatologiczny" wykładzik!
    Może do rzeczy! Mam krótki filmik (19 sek) nagrany w komputerze ("Nero") w formacie MPEG2 jako sygnał zespolony (taki zwykły - "video"). Zajmuje on ok 10 Mb (ostatecznie mogę go jeszcze przyciąć jeśli to za dużo). Gdzie i w jaki sposób go wysłać aby odnośnik na "Forum" umożliwiał w każdej chwili jego oglądnięcie? A może trzeba go przekształcić w AVI? Jeśli tak to jak to zrobić? A i jeszcze jeden drobiazg. Dobrze by było, żeby to była jakaś darmowa platforma bo jestem emerytem.

zarejestruj się na Youtube.com i tam wyślij filmik. Jeśli dobrze pamiętam to możesz zamieszczać filmy do 10minut za darmo. Potem na forum możesz podać odnośnik do filmu.

Co chciałbyś nam na filmie pokazać?

edit: jeśli nie znasz angielskiego to chyba możesz skorzystać z Polskiego serwisu http://wrzuta.pl/ niestety nie wiem dokładniej jakie masz tam ograniczenia.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 05-07-2008 o 12:23
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Domyślnie

ja polecam seris blip.tv - o wiele lepszy niż youtube
    Pkt 8 regulaminu forum

Domyślnie

Wielkie Dzięki!
    Spróbuję to poszukać i opanować.
    Film dotyczy nagrania podglądu z aparatu Canon 40 D sesji astronomicznej a zaprezentować go chcę na innym "Forum".

Uprawnienia umieszczania postów