Strona 130 z 135 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 291 do 1 300 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Nie sądzę, że zrobią "oficjalny" upgrade 50 i 85. Pozostali użytkownicy poczuliby się poszkodowani.
    Może zrobią to (JEŻELI) po cichu
    Wydadzą nową wersję. Takie MK II. BTW to 50 już było jakby upgratowane. Zmieniono malowanie. Ale może i coś poprawiono w AF. Bo jednak po kalibracji daje się on używać. Po premierze tak nie było. Albo serwis nauczył się poprawnie kalibrować.

używać się daje po kalibracji, ale naprawdę szkoda, że nie działa w 100% i nie ma się do tego obiektywu pełnego zaufania. Optycznie jest rewelacyjnie :/

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Bo jednak po kalibracji daje się on używać. Po premierze tak nie było.
    Było, było! Mam Sigmaluxa zakupionego niedługo po rynkowym debiucie i NIGDY nie odnotowałem żadnych problemów (poza tym, że farba się łuszczy a obiektyw nie był ani na wojnie ani na pustyni...).
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    i NIGDY nie odnotowałem żadnych problemów (poza tym, że farba się łuszczy a obiektyw nie był ani na wojnie ani na pustyni...).
    Kurcze, myślałem że problem łuszczenia się obiektywów sigma ma już za sobą, nowa sigma 50/1,4 sprawia bardzo solidne wrażenie przy 50/1,4 canona, a mój canon się nie łuszczy
    Ciekawe jak będzie z nową sigmą 35/1,4
    il Dottore, po jakim czasie zaczął Ci sie ten obiektyw łuszczyć

Czas
    Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    il Dottore, po jakim czasie zaczął Ci sie ten obiektyw łuszczyć
    Czas nie miał tu znaczenia, tylko miejsce. Stało się to na wyspie Lanzarote latem. Temperatura była grubo powyżej 40 stopni i w takich warunkach długo trzymałem obiektyw spoconą łapą, bo fociłem formacje wulkaniczne w El Golfo. W tej bardzo malowniczej okolicy Mercedes kręcił pierwszy klip reklamowy nowej A-Klasy.
    Farba złuszczyła się w miejscu gdzie spocony palec dotykał słoika. Zapewne kwaśny odczyn potu po prostu przeżarł farbę.
    Farba na Sigmie 35mm jest zupełnie inna, zresztą cały nowy obiektyw sprawia wręcz monolityczne wrażenie.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Wydadzą nową wersję. Takie MK II. BTW to 50 już było jakby upgratowane. Zmieniono malowanie. Ale może i coś poprawiono w AF. Bo jednak po kalibracji daje się on używać. Po premierze tak nie było. Albo serwis nauczył się poprawnie kalibrować.
    Czy ta informacje jest pewna, nie wiem czy warto czekać. Po drugie jak odróżnić nową wersję od starej, jak wygląda to malowanie, są jakieś charakterystyczne znaki?

Wiem, że było już wałkowane milion razy, lecz czym zastąpić 50 1,8? Ogniskowa ta na cropie najbardziej mi odpowiada, głównie fotografuję dzieci. Czy sigma podoła wyzwaniu z szybkością AF, ma może ktoś porównanie do S17-50?
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

BTW to 50 już było jakby upgratowane. Zmieniono malowanie. Ale może i coś poprawiono w AF. Bo jednak po kalibracji daje się on używać. Po premierze tak nie było. Albo serwis nauczył się poprawnie kalibrować.
    Używałem starszej wersji tej Sigmy i widzę (porównując do zdjęć w sieci), że nowsza ma śliski plastik w obudowie. Starsza jakby zamszem była oklejona.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

jakis blad przy odpowiadaniu nie wiem skad ta cytowana informacja
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie

Jak nie masz ciśnienia to bym poczekał trochę. Może Sigma zapowie nową wersję podobną do 35 1.4. Bo w tej AF potrafi być czasem jednak za wolny... Ale tak jak pisałem celny. Ostatnio wrzuciłem tu gdzieś zdjęcie robione w nocy przy świetle latarni. Też trafione pięknie.

Uzależniony Awatar arrow

Próbował ktoś z was 50 tke kalibrować urządzeniem Sigma USB DOCK ?

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
    Canon FF

Strona 130 z 135 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów