Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Kiev-80/88/88cm/88six Salyut-c/s Zenith-80 Arax

Rafał205
    Guest

Exclamation Kiev-80/88/88cm/88six Salyut-c/s Zenith-80 Arax

Witam!

Poszukuje firm i adresów stron www, które robią odpowiedniki aparatów:

KIEV 80
    KIEV 88
    KIEV 88CM
    KIEV 88SIX
    SALYUT
    SALYUT C
    SALYUT S
    ZENITH 80
    ARAX

Oraz osprzęt do tych aparatów tak jak obiektywy pryzmaty kasetki polaroid itp.

Jeżeli kogoś interesuje ten temat to ja dysponuje tylko jednym adresem:
    Firma ARAX --> www.araxfoto.com

theremin
    Guest

Domyślnie

Witam!

Arax modyfikuje Kievy i akcesoria fabryczne, podobnie Hartblei:

http://www.hartblei.com

O Araxie słyszałem dużo dobrego, ale pamiętaj, że z gówn* bicza nie ukręcisz...

Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theremin Zobacz posta
    pamiętaj, że z gówn* bicza nie ukręcisz...
    Pracowałem na mocno modyfikowanym Kievie 80 czy 88. Niebo a ziemia w stosunku do fabrycznego, ale faktycznie trzeba się nauczyć postępowania z takim sprzętem, bo co rusz, to coś gdzieś się przycina, nie zadziała etc. Największym problemem moim zdaniem jest zbyt słaba jakość wykonania kaset i połączenia z puszką. Przy dzisiejszych cenach sprzętu, można już sobie darować walkę z produktami radzieckiej myśli technicznej.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    (...) Największym problemem moim zdaniem jest zbyt słaba jakość wykonania kaset i połączenia z puszką. Przy dzisiejszych cenach sprzętu, można już sobie darować walkę z produktami radzieckiej myśli technicznej.
    Zgadzam się z przedmówcą, dodam jeszcze tylko pojawiające się kłopoty z najkrótszymi czasami (niezależnie od regulacji). Jeśli ktoś chce się pobawić amatorsko raz na jakiś czas, lub pozostały mu szkła z Psixa, to można się Araxem zainteresować. Tym sprzętem jak najbardziej da się robić dobre zdjęcia, pozostaje kwestia niezawodności i komfortu obsługi (a raczej użerania się). Po tym "tuningu" cudów bym nie oczekiwał, zresztą, kluczową rolę ma tu jakość egzemplarza poddawanego modyfikacjom.
    Ja w dalszym ciągu jeszcze używam Kieva 60 ponieważ posiadam do niego dużo optyki... Pewną zaletą jest to, że przy odrobinie wprawy można te aparaty samemu wyczyścić i wyregulować.

Pozdrawiam!

Rafał205
    Guest

Domyślnie

A gdzie szukać tego typu aparatów interesuje mnie albo obszar polski albo sprzedaż wysyłkowa ….

Pomijając oczywiście giełdę warszawską, allegro i ebaya

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rafał205 Zobacz posta
    A gdzie szukać tego typu aparatów interesuje mnie albo obszar polski albo sprzedaż wysyłkowa ….

Pomijając oczywiście giełdę warszawską, allegro i ebaya
    Chyba najprościej bezpośrednio dogadać się z Araxem, uzgodnić model aparatu, akcesoria i przeróbki jakimi jesteś zainteresowany.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Nie lepiej zamiast zajmować się złomem, poszukać używanego Hasselblada albo Mamiyę ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uprawnienia umieszczania postów