Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Zdjęcia, które zmieniły świat.

Wojek
    Guest

Domyślnie Zdjęcia, które zmieniły świat.

Sami zobaczcie.
    http://pinguy.infogami.com/blog/vwm6

Poniżej podaje link do forum, na którym znajdują sie przetłumaczone opisy do zdjęć.
    http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=10353

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Super! Dzieki za link. Bardzo fajne zestawienie. Mysle jednak, ze moznaby jeszcze pare fotek tam dodac. Np. to wydaje mi sie, ze jest bardzo znane. Choc z drugiej strony to chyba nie zabraklo zadnego waznego.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Szkoda, że ludzi tak fascynuje ludzkie nieszczęście. Ciekawe czy te zdjęcia zrobiły by wrażenie gdyby nie taka dawka cierpienia ludzi i np. cyniczny spokój oprawców?
    A jeszcze większa szkoda, że tak szybko o nieszczęściu zapomina się po obejrzeniu "fajnych zdjęć".
    Tym większa chwała takim jak Owsiak. Ochojska...

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Szkoda, że ludzi tak fascynuje ludzkie nieszczęście. Ciekawe czy te zdjęcia zrobiły by wrażenie gdyby nie taka dawka cierpienia ludzi i np. cyniczny spokój oprawców?
    Fascynuje jak fascynuje. Raczej chodzi o zwrócenie uwagi na pewne przypadłości charakterystyczne dla naszego gatunku. Takie zdjęcia skłaniają do zastanowienia.
    No i temat zestawienia. Zdjęcia które zmieniły świat, nie - zdjęcia, które nas fascynują.

Co do drugiego pytania - to jest reporterka. Nie szuka się tam pięknych kompozycji, porażającej jakości, ciekawej gry kolorów itd. Temat, moment, emocje. Tu tkwi potęga tych fotografii. Więc - tak, w dużej mierze gdyby nie cierpienie i cyniczny spokój oprawców, te zdjęcia nie zrobiły by wrażenia. No, może z wyjątkiem ostatniego
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Jak fotografie przedstawiają cierpienie to mamy udawać, że takie sytuacje nie mają miejsca we współczesnym świecie ? Unikać tego typu obrazów ? Udawać, że nic się nie dzieje ? Wiele takich zdjęć pomogło tym, którzy cierpią. To głos sumienia ludzkości. A to, że podobne sceny nadal rozgrywają się na naszych oczach (głównie dzięki DOBRYM zdjęciom bo TV to dla mnie bezkształtna papka) powinno dawać nam do myślenia. Nie są to przecież sytuacje aranżowane.

Mam film o podobnej tematyce "Zdjęcie czy ikona". Polecam

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

burton ogladalem ten film - faktycznie dobry, moze wstawilbys go na rapidshare?
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

kris75 - chętnie bym go wstawił ale ja, młody 37 latek nie wiem co i jak z tym rapidshare . Mam ten film na płycie DVD, nagranie z Canal+ i "nie wiem jak mam to zrobić".

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojek Zobacz posta
    Sami zobaczcie.
    http://pinguy.infogami.com/blog/vwm6

Poniżej podaje link do forum, na którym znajdują sie przetłumaczone opisy do zdjęć.
    http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=10353
    Z tłumaczeniem to coś nie wyszło. Nie, żebym się czepiał, ale po co w takim razie ten link.
    A zdjęcia? Cóż, kwestia gustu i wrażliwości. Gdyby miały zmienić świat, to po pierwszym nie było by następnych. A są.

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1jac Zobacz posta
    A zdjęcia? Cóż, kwestia gustu i wrażliwości. Gdyby miały zmienić świat, to po pierwszym nie było by następnych. A są.
    Może było by ich więcej?
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Coś już napisał Awatar Army
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Super! Dzieki za link. Bardzo fajne zestawienie. Mysle jednak, ze moznaby jeszcze pare fotek tam dodac. Np. to wydaje mi sie, ze jest bardzo znane. Choc z drugiej strony to chyba nie zabraklo zadnego waznego.
    ...moim zdaniem to dlatego ze to zdjecie jest anonimowe, nie przedstawia nic przelomowego i jest aranzowane w calej swojej rozciaglosci, choc bardzo lubie i szanuje prace Pana Doisneau

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów