Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: Przedłużenie gwarancji - zakup w RTV-EURO-AGD - czy ktoś korzystał ??

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie Przedłużenie gwarancji - zakup w RTV-EURO-AGD - czy ktoś korzystał ??

Witam

Tydzień temu wziąłem na raty 40D w RTV-EURO-AGD. Przy składaniu wniosku okazało się, że muszę wykupić ubezpieczenie kredytu (24% sprzętu) albo "przedłuzoną gwarancję" (ok. 14%), aby w ogóle móc wziąść sprzęt na raty. Wybrałem "przedłużoną gwarancję", bo uznałem, że praktyczniejsza. W domu poczytałem, że mam prawo w ciągu 30dni wycofać się z tego.

Mam więc do Was pytanie - czy ktoś korzystał z takiej formy przedłużonej gwarancji?? W umowie napisano, że gwarancja jest w zakresie "podstawowym", na 2 lata. Pani z obsługi poinformowała mnie, że działa to tak samo jak normalna gwarancja - ja dostarczam sprzęt do serwisu a ubezpieczyciel pokrywa koszty do wartości aparatu (4195zł).

Czy i jakie są Wasze doświadczenia w tej dziedzinie ??

Pozdrawiam
    Woyd

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Domyślnie

Hej, też tam kupowałem i ubezpieczenie kredytu lub dłuższa gwarancja to możliwość a nie obowiązek. Jestem tego pewien gdyż mi to proponowano i nie wybrałem żadnej z opcji co nie przeszkodziło zakupowi. Więc jeśli wiele to kosztowało i jest opcja rezygnacji to może warto się zastanowić. pzdr

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Tak, ale chodzi mi też o to, czy ktoś, kto wykupił taką opcję korzystał z niej.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    Przy składaniu wniosku okazało się, że muszę wykupić ubezpieczenie kredytu (24% sprzętu) albo "przedłuzoną gwarancję" (ok. 14%), aby w ogóle móc wziąść sprzęt na raty.
    Może nie do końca odpowiadam na pytanie, ale też tam kupowałem body na raty i wcale nie musiałem wykupywać dodatkowej opcji. Owszem, pani zaproponowała, ale nie skorzystałem.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar DGV
    Miasto
    Pszczyna

Domyślnie

no ja mam nadzieje ze nie skorzystam z gwarancji chyba troche to body (40D) za mlode zeby z tego skorzystac ja przedluzylem na 3 lata.. ale zadnego przymusu nie bylo.
    len patentowany :wink:
    EoS40D + 24-105L IS +50 1,8 + zapał

TSR
    Guest

Domyślnie

Ja bralem na 400d w Alianz ale jak to bezie dzialc to nie wiem, bo nawet canon nie przyznaje sie do wad;/ wiec licho bedzie lepiej ubezpieczyc aparat od NW

Coś już napisał

Domyślnie

Czy kupując obiektyw w Polsce (internetowo) można wykupić dłuższą gwarancję?
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Z tego co pamiętam to "przedłużenie gwarancji" to nic innego jak dodatkowe ubezpieczenie, które sprzedawcy mają obowiązek wciskać wszystkim klientom. Kiedyś już na naszym forum Chacha podrzucał ciekawy link http://euronetowiec.blog.onet.pl/ czytałeś? Najlepiej przewinąć prawie na sam koniec... i wiele się wyjaśni

Coś już napisał

Domyślnie

dzięki, zaraz zajrzę.
    C6DII, C7DII, 400mm f5.6, 17-40 f4.0L, Golphoto YH324C, Yongnuo600EX_RT

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Po pierwsze z całą pewnością wciskają Ci na siłę...
    Po drugie jeżeli już naprawdę rozważasz wykup dodatkowej gwarancji to przed zawarciem umowy koniecznie przeczytaj warunki ubezpieczenia (bo w takiej formie to działa), a najważniejsza część to zakres ubezpieczenia i wyłączenia - za co zapłacą i kiedy nie.
    Ogólne warunki ubezpieczenia mają Ci obowiązek udostępnić.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów