ja tylko lojalnie ostrzegam i nie chcialbym, aby ktos z nas mial jakies problemy. TO chyba dobrze, ze ktos czuwa![]()
ja tylko lojalnie ostrzegam i nie chcialbym, aby ktos z nas mial jakies problemy. TO chyba dobrze, ze ktos czuwa![]()
Ostatnio edytowane przez tomsong ; 19-04-2005 o 16:57
i umarło CBPA śmiercią naturalną?!
Przecież jak bodajże Vitez zaznaczył "klubowe" legitki zawsze można machnąć. Bez patrzenia w przyszłość typu stowarzyszenie itp.
A podpisać to mógłby Hazan![]()
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
takie legitki były by fajne zobaczymy co ma to Vitez i Hazan
EOS 300 | EOS 300d black +BG-E1 | Tokina AT-X 287AF Pro SV 28-70 f/2.8 |Canon 50mm/1,8 | 18-55 USM | 430EX | Velbon DX-888 | pokrowiec Soligor M42 | Lowepro Orion Trekker | DigiMate II 40GB Image tank | Helios 1:2/58 M42 | MIR 1B 1:2,8/37 | jupiter 4/200 |
Konkurencja ;-) ma Stowarzyszenie "SUN" tutaj można poczytać
http://www.nikon.org.pl/
http://www.digital.pl/FAQ.htm
wydają legitki i łatwią akredytacje
acha i niekoniecznie trzeba być użytkownikiem aparatu firmy na N![]()
A to co, nikt nie prowadzi działalności fotograficznej coby sobie nie mógł wyrobić sam legitkę ? Poza mną oczywiście ?![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
A czy przypadkiem nie jest tak, stowarzyszenie nie może _udokumentować_ dochodu? Tzn. może przyjmować np. składki członkowskie, ale dokumentując na co je wydaje, tak by stowarzyszenie jako całość wychodziło na "0". Czyli przykładowo - mam sobie sieć osiedlową, mamy stowarzyszenie, pobieramy składki, za które opłacamy łącze i sprzęt. Takich sieci istnieje od groma, popełniają błąd?Zamieszczone przez tomsong
Ja tylko podsunalem pomysl. Ktos musi te legitki opracowac i podpisac.Zamieszczone przez gr86
Legitymacji klubowych nikt nam nie zabroni zrobic - to praktuycznie to samo co np identyfikatory z nickami/nazwiskami na roznego rodzaju zlotach czy spotkaniach. O wlasnie... identyfikator to lepsza nazwa niz legitymacja.
A to czy ktos cie z taka legitymacja wpusci gdzies jako fotoreportera czy da akredytacje zalezy od ugodowosci organizatora jak i profesjonalizmu wykonania "legitymacji" (oraz modlitwie by nikt sie nie pokusil o sprawdzanie).
Raczej malo bywam na imprezach, na ktorych potrzebowalbym taka legitymacje ale jak do tej pory to dluga biala lufa przy body oraz obwieszenie sie innymi akcesoriami dziala tak samo jak legitymacja. Ostatnio tak wlazlem do sektora dla prasy gdzie byla demonstracja zmiany kol w samochodzie F1 - mialem problemy ze sluchem przez 3 dni...Zamieszczone przez czajna
W USA jak to maja w zwyczaju - jest potrzeba to jest i produkt. Zapisujesz sie do organizacji o nazwie "International Freelance Photographers Organization" i za okolo $70 dostajesz piekne legitymacje fotografa prasowego + kupe roznego innego smiecia. Nie mam pojecia co Ci to daje ale firma jest na rynku juz od lat wiec biznes sie chyba kreci.
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
Z tego co tam wypisali wyglada to dosyc interesujaco.
Poprawka tylko mala... Zeby dostac legitymacje trzeba wykupic czlonkostwo w IFPO za 68$ i dopiero bedac czlonkiem legitymacje... za kolejne 99$ plus 10$ przesylka.
Troche mniej rozowo to wyglada uwzgledniajac ten koszt, ale nie tak tragicznie...
...
ja zadzwnilem do lokalnej gazety u nas, gdzie (miedzy innymi) pracuje 3 fotoreporterow - okazuje sie, ze tylko jeden z nich (ten najwazniejszy) ma podpisana legitymacje przez Redaktora Naczelnego, inni nie. powod? ten jeden ma 20 lat praktykii wiarygodnosc
![]()
(sam mi tak powiedzial). poza tym, wedlug niego, taka legitka otwiera drzwi na wiele imprez (m.inn. konferencje prasowe), wiec moje pytanie o nia wywolalo u niego kupe smiechu
powiedzial mi, zebym poprosil o wystawienie podobnej legitki jakis klub osiedlowy, moze balonowy
lub regionalny BGF
tylko -wedlug niego- takie sa juz nic nie warte, no chyba ze pajac jakis stoi na bramce.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl