Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 64

Wątek: rozpaczliwie: POMOCY about fotojoker!!!

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gokyu Zobacz posta
    a strzel zdjecie w pelen detali obiekt i poszukaj syfu na matowce - jesli ci sie uda - szczere wyrazy podziwu...
    Nie masz przypadkiem na myśli matrycy?
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a strzel zdjecie w pelen detali obiekt i poszukaj syfu na matowce - jesli ci sie uda - szczere wyrazy podziwu...
    no dobra, ja to czesciowo rozumiem. chociaz z perspektywy niegdysiejszego sprzedawcy sprzetu komputerowego, nie raz tlumaczacego klientom, ze "ten lekki osad to po prostu kurz na naszym magazynie, a nie slady uzywania" (zgodnie ze stanem faktycznym) to tez potrafie zrozumiec deklaracje sprzedawcy, ze sprzet jest nowy. choc tez jestem zdania, ze w takiej sytuacji powinien zakladac uczciwosc klienta i mu pomoc. moje doswiadczenia z FotoJoke'iem akurat mowia, ze w tej firmie sprzedawcy maja bardzo dobre podejscie do klienta i na pewno probowalbym zwyczajnie zawiezc sprzet, wyjasnic i poprosic o pomoc co z tym fantem zrobic.

zupelnie z innej beczki: probowales chociaz przedmuchac matowke? gruszka za 5,50 PLN z apteki?
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

... mam dziwne wrazenie, ze jednak nie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk
    zupelnie z innej beczki: probowales chociaz przedmuchac matowke? gruszka za 5,50 PLN z apteki?
    alez sympatyczny kolego... nie po to kupuje pusze za prawie 3 i pol kawalka by w niej grzebac... to nie puzzle czy inne lego... oczywiscie ze nie probowalem i probowal nie bede... w koncu to nie zadne "allegro"... no chyba ze sie myle?
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 19-09-2007 o 10:59 Powód: Automerged Doublepost
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

... mam dziwne wrazenie, ze jednak nie
    Czy to jest odpowiedź do mnie?

Dzwina sprawa, bo "ciała obce" na matówce można łatwo stwierdzić, wystarczy spojrzeć w wizjer aparatu z odpiętym obiektywem - wszystko widać. Nie trzeba strzelać zdjęć nieba...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Jeśli to są paprochy na matówce to... nieśmiało zauważę, że mogło się to przydarzyć już Tobie w domu. Czasem wystarczy jedna zmiana obiektywu i już i matówka i matryca zasyfiona. W nowej puszce nawet bez zmiany obiektywu mogą być jakieś paprochy (chyba C w garażu składa niektóre modele) i wystarczy obrócić aparat parę razy i... wiadomo

Gruszka to wydatek nieduży a przydaje się. Naj.... to drogie Giotto Rocket z zaworkiem ssącym z "drugiej" strony ale niedawno w sklepie foto widziałem "podróbki" zupełnie przyzwoite po 10 złociszy za sztukę.

Paprochami to bym się zupełnie nie przejmował

... nie po to kupuje pusze za prawie 3 i pol kawalka by w niej grzebac... to nie puzzle czy inne lego... oczywiscie ze nie probowalem i probowal nie bede...
    No i tu się mylisz zasadniczo.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 19-09-2007 o 11:06 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

alez sympatyczny kolego... nie po to kupuje pusze za prawie 3 i pol kawalka by w niej grzebac... to nie puzzle czy inne lego... oczywiscie ze nie probowalem i probowal nie bede... w koncu to nie zadne "allegro"... no chyba ze sie myle?
    no to zycze dalszego szczescia w uzywaniu sprzetu, do ktorego higieny nie chce Ci sie przylozyc w absolutnie elementarny sposob. z mojej strony koniec bezcelowej dyskusji. marnujesz moj czas
    www albo tez flickr

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no to zycze dalszego szczescia w uzywaniu sprzetu, do ktorego higieny nie chce Ci sie przylozyc w absolutnie elementarny sposob. z mojej strony koniec bezcelowej dyskusji. marnujesz moj czas
    kolego (nadal sympatyczny)... my chyba nie mowimy o tym samym... co innego ingerowac w kosmetyke i higiene sprzetu juz uzytkowanego a co innego grzebac nim niemal po wyjeciu z pudelka... - nie badz autorytarny, bo nie w tym rzecz, za konstruktywne uwagi serdeczne THX, za muchy w nosie - owszem nie marnujmy sobie wzajemnie cennego czasu...

mam wrazenie ze tkwie w matrixie... - moj przedmowca twierdzil ze nowy sprzet C moze miec cos w sobie i zwykle uzytkowanie czasami generuje paprochy... OWSZEM - ZGADZAM SIE!@!!, Niemniej... mam swiete prawo domniemywac ze paproch i maza na matowce to juz ciut wiecej anizeli tylko "jego uroda wlasna" i chce tym samym dochodzic swych swietych praw konsumenckich... = a kto mi do cholery (w tych ukladach) zaswiadczy, ze ten canon juz nie latal po jakichs plenerach w rekach uczacego sie sprzedawcy?????? - moze pod rozwage zanim zaczniemy ferowac wyroki....

pozdrawiam i nadal tkwie w dyskusji...
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Akustyk miałem to samo, zamówiłem C30D przez Internet. Przyjechał kurier, zapłaciłem, przy nim otwarłem wszystko gra. Po 2-3 godzinkach zabawy puszką zorientowałem się że nie ma płytki CD z oprogramowaniem, jest tylko ta ze zwrotu canona. Zadzwoniłem do fotojokera pan uprzejmie poprosił o adres i powiedział ze doślą w dniu jutrzejszym.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

...= a kto mi do cholery (w tych ukladach) zaswiadczy, ze ten canon juz nie latal po jakichs plenerach w rekach uczacego sie sprzedawcy?????? -...
    Nie, no tu to już mocno przeginasz. Sam pisałeś, że wziąłeś aparat z wystawy więc do kogo masz pretensję.

Przy okazji - całkiem spora grupa ludzi po każdym plenerku bierze gruchę i przedmuchuje to i owo. Półka w sklepie to plenerek o "podwyższonym ryzyku" bo ludzie oglądający sprzęt zwykle mało go szanują. Zdejmują obiektyw żeby zobaczyć co w środku itp. Dziwił bym się gdyby takie "cóś" było czyste.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Silesia City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie, no tu to już mocno przeginasz. Sam pisałeś, że wziąłeś aparat z wystawy więc do kogo masz pretensję.

Przy okazji - całkiem spora grupa ludzi po każdym plenerku bierze gruchę i przedmuchuje to i owo. Półka w sklepie to plenerek o "podwyższonym ryzyku" bo ludzie oglądający sprzęt zwykle mało go szanują. Zdejmują obiektyw żeby zobaczyć co w środku itp. Dziwił bym się gdyby takie "cóś" było czyste.
    qrfa - czyli tak jak sam sobie wmawiam - MEA CULPA!!! Nic tylko w takim momencie podjechac z wypakowanym kumplem do sklepu i beszczelnemu sprzedawcy powiedziec ze siedzimy przed wejsciem na lawce... do qrfy nedzy, czemu taki rzeczy dzieja sie tylko i wylacznie w tym najbardziej chorym z krajow... - owszem - mowie otwartym tekstem - wzialem swiadomie puszke z polki - ale bylem smiertelnie zaprzysiegany ze sprzet stal tam tylko 1 noc... no coz, zobaczymy co serwis na zytniej wykaze... az mnie skreca z ciekawosci ile jest "na liczniku"...

pozdrawiam

ps... moje "poruszenie" poteguje sie po lekturze: http://www.cyberfoto.pl/gielda/53276...konsumenta.htm

a czego nie potrafie wyegzekwowac, bo trafiam na "opor materii"... juz teraz rozumiecie?
    Ostatnio edytowane przez gokyu ; 19-09-2007 o 12:04

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów