Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 101

Wątek: Canon 400D czy warto?

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

To i ja coś rzeknę.
    Otóż, jak sprzedałem swoją 350-kę, też zastanawiałem się nad 400D. Ale jak wziąłem do rąk 30-kę mojego znajomego fotografa, to poprostu się w niej zakochałem. Zdając sobie sprawę, że lepszych jakościowo zdjęć nie zrobię, to jednak lubię czuć ten ciężar i rozmiar. I to mnie bardzo rajcuje.
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Domyślnie

Warto.Dokup jeszcze grip i ciesz sie dobrymi fotkami.O ile masz dobre szkło...
    Ja kupilem i na początku miałem mieszane uczucia,bo mały i jakis taki...w porównaniu z Eosem 5(analem) ale jak dodałem gripa to od razu poczułem co mam w rękach
    Nie wpatruj sie w pixele,nie rób testów cegieł,ścian i co tam jeszcze onaniści sprzętowi zalecają.Po co? Komu?
    RóB ZDJęCIA!!!
    Olej WB!!!,cropy,sropy.
    Rób na auto, i tak bedze dobrze, a jak sie komus nie podoba to ....niech nie patrzy
    Jak to mówią : 100 bab,100 rad
    To TWOJE fotki i najważniejsze żebyś TY był z nich zadowolony.
    Kadruj z głową,pstrykaj z sercem i wyobraźnia.
    No,chyba,że jestes onanistą sprzętowym. To nie kupuj ale zbieraj gazetki z marketów.Co miesiąc masz najnowszy modelTanio wychodzi taka zmiana sprzętu.
    Ja Eosa 5 mam 10 lat i ze 2 razy miałem chęć na zmiane ale mi przeszło.Celuj w max dobre szkło.Swoje mam od kilku lat i jak dotąd chyba niewiele jest lepszych.O ile są, bo w gruncie rzeczy mało mnie to obchodzi.I tak mam ekstraklasę
    Kupuj,fotografuj,nie zmieniaj,zbieraj na dobre szkło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sp4xkp Zobacz posta
    ... to jednak lubię czuć ten ciężar i rozmiar. I to mnie bardzo rajcuje.

piszesz jakby Ci nie o aparat chodzilo.... :P
    Canon | Tamron | Velbon | Kingston | no i Sigma
    Opuszczone & fotografia & fotomodelki

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    [B]Ja kupilem i na początku miałem mieszane uczucia,bo mały i jakis taki...w porównaniu z Eosem 5(analem) ale jak dodałem gripa to od razu poczułem co mam w rękach
    Proszę mnie nie ganić za brak poczucia humoru, ale to określenie, szczególnie np w rozmowie, nabiera nieco innego sensu:
    "-Czym focisz?"
    "-Analem."
    "-To nieco trudne, nie uważasz?"
    Koniec EOT.
    Proszę o dystans i wyrozumiałość;-)
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Domyślnie

jest takie porownanie 350d,400d,30d w ktorym 400d wymiata AFem dwa pozostale,niestety po niemiecku....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    http://www.traumflieger.de/desktop/4...Test_Teil4.php
    Ostatnio edytowane przez Paulx ; 08-09-2007 o 21:36 Powód: Automerged Doublepost
    CANON

Bywalec Awatar Skylines
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ja do swojego 400d dokupiłem grip i wyglada po ludzku wreszcie,jest za co złapać i wązy odpowiedznio,AF ma z 30d i brakuje mu tylko magnezowej obudowy...no ale to nie ta półka
    EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Proszę mnie nie ganić za brak poczucia humoru, ale to określenie, szczególnie np w rozmowie, nabiera nieco innego sensu:
    "-Czym focisz?"
    "-Analem."
    Koniec EOT.
    Proszę o dystans i wyrozumiałość;-)
    hahahahaa
    Celowo to tak napisałem i czekałem na nożyce
    Oczywiście fotografuje ANAL-ogowym Eosem 5,chociaż teraz juz 400d.
    Własnie wrociłem z koncertu Kultu i oglądam coś ponad 200 fotek.Jak będę wiedział jak to może jakieś wrzucę.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    "-Czym focisz?"
    "-Analem."
    Fotografia otworkowa ;-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agaj666 Zobacz posta
    Warto.Dokup jeszcze grip i ciesz sie dobrymi fotkami.O ile masz dobre szkło...
    Ja kupilem i na początku miałem mieszane uczucia,bo mały i jakis taki...w porównaniu z Eosem 5(analem) ale jak dodałem gripa to od razu poczułem co mam w rękach
    Nie wpatruj sie w pixele,nie rób testów cegieł,ścian i co tam jeszcze onaniści sprzętowi zalecają.Po co? Komu?
    RóB ZDJęCIA!!!
    Olej WB!!!,cropy,sropy.
    Rób na auto, i tak bedze dobrze, a jak sie komus nie podoba to ....niech nie patrzy
    Jak to mówią : 100 bab,100 rad
    To TWOJE fotki i najważniejsze żebyś TY był z nich zadowolony.
    Kadruj z głową,pstrykaj z sercem i wyobraźnia.
    No,chyba,że jestes onanistą sprzętowym. To nie kupuj ale zbieraj gazetki z marketów.Co miesiąc masz najnowszy modelTanio wychodzi taka zmiana sprzętu.
    powinni ta wypowiedz zawiesic na tym forum drukowanymi literami na kolorowo. zeby wszyscy ci onanisci siedzacy calymi dniami na forum,krytykujacy 350/400D jako cos najgorszego,wypowiadajacy sie o 1D jako czyms cudownym bo raz na pokazie mieli je w reku,robiacy zdjecia linijek,sikajacy sie z BF/FF... zamiast robic zdjecia zakumali, o co w tym wszystkim chodzi.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

hehe, fotki z 3 cyfrowych canonow nie beda wiele sie roznily od 2 cyfrowych ( co do jednocyfrowych to sa roznice ) ale kwestia jest tez wlasnie ergonomii i nie ukrywajmy tego, to istotne. 350/400 sa z plastiku bo to pierwszy przystanek dla tych co chca lustro a sa po kompackie - takie bylo zalozenie marketingu canona - na szczescie te dwa male aparaciki potrafia wiele zdzialac i wcale nie sa zle. Jedyne za co sa szykanowane to oczywiscie wielkosc i wykonanie, ale specialnie zostaly tak zrobione zeby byc tanszymy i zeby zainteresowac jak najwiecej ludzi do ich kupna, wystarczy popatrzec na statystyki jakie canony schodza najlepiej.
    Prawda jest taka ze u nas w polsce nie kazdego stac na 30/40D, natomiast sciaskajac brzuch i oszczedzajac troche mozna po paru latach kupic sobei 400D I to kwestia geograficzna. Jak ja widze jaki np w UK ludzie nosza sprzet to oczywiscie dominuja dwucyfrowe canony, zadko kiedy mozna spotkac kogos z ''trabantem'' jak to niektorzy nazywaja 350/400D, ale to kwestia finansowa po prostu.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów