Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Pojemność pojemników z tuszem

Uzależniony

Domyślnie Pojemność pojemników z tuszem

kupiłem niedawno drukarke canon ip4300 i zastanawia mnie czy tusze które dostałem przy zakupie wraz z drukarka są tej pojemnosci co nowe które kupuje sie osobno? na tuszu nie znalazłem żadnych informacji o pojemności. wiem że dużo innych drukarek ma w pierwszym zestawie tylko "próbki". Jak to wyglada w canonie?

Domyślnie

z tego co się orientuje to Canon nie kantuje pod tym względem, ja na startowym zestawie w 4200 wydrukowałem naprawdę sporo

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja podobnie na ip5200 Porządna firma, nie to co jakieś HP

Dopiero zaczyna Awatar AVIGDOR
    Miasto
    Gdzieś w Polsce

Domyślnie

jak ja kupowałem swoją drukarkę canona to też wszystko było ok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

kazdy producent napelnia tusze startowe od 1/3 do 1/2

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Pojemność pojemników do Canon Pixma iP 4200

Witam!

Zaciekawił mnie pewien fakt dotyczący wyżej wymienionej drukarki. Otóż ok roku temu kupiłem mojej Lubej tę właśnie drukarkę i jakież wielkie było moje zdziwienie gdy w ciagu ostatnich dwóch miesięcy przyszło mi wymienić wszystkie tusze, ponieważ fabryczne już się skończyły. To, że sie skończyły mnie nie dziwi, ale fakt, że na drukarce zostało wydrukowane ok 60 stron tekstu (często w skali szarości) i dwa zdjęcia 10x15. Jakim cudem skończyły się wszystkie tusze przy tak małej eksploatacji?

Dodam, że sam posiadam pixme 4200 i w mojej wymienialem trzy razy wszystkie pojemniki w cięgu 1,5 roku eksploatacji, ale przy drukowaniu dużej ilości zdjeć (wręcz ogromnej w porównaniu z drukarką mojej dziewczyny). Do tego wydrukowałem 4 egz pracy inżynierskiej no i nie szczedzę tuszu i papieru na jakiekolwiek dokumenty.

Czy Canon do nowych drukarek, daje fabrycznie tusze o mniejszej pojemności (szczerze mówiąc nie zauważyłem) jak to wygląda u Was?

Pozdrawiam!

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Ja również myślę, że fabryczne tusze w Canonie nie są "pełne". Opisałem właśnie ten problem tutaj.

Może wartoby tamten wątek tu wkleić...

Domyślnie

no ale co za problem? Wielkosc fizyczna tuszy się nie zmienia, a ile tuszu w srodku jest mozna przeciez zobaczyc - pojemniki sa przezroczyste.

Mam taka sama drukarke - i 60 stron i dwa zdjecia to pomylka totalna pod wzgledem ilosci tuszu. A dziewczyna przypadkiem nie ma drukarki na stale wlaczonej i podpietej do jakiejs listwy? Co by skutkowalo wielokrotnym jej wlaczaniem (chociaz sam nie wiem ile razy by tak musiala wlaczyc, zeby wessac cale tusze)
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Nie, drukarka jest włączana na czas drukowania, nastepnie jest wyłączana. Nowe tusze nie znikają w oczach tak jak fabryczne. Tak czy owak coś za krótko żyły...

Uprawnienia umieszczania postów