E tam... czasami sie trafi jakies ciekawe pytanie
Lepiej odpowiedziec jak znowu ludzie zaczna siac domysly i opowiadac bajki jak ostatnio Latwiej bedzie to wylapac w jednym watku...
E tam... czasami sie trafi jakies ciekawe pytanie
Lepiej odpowiedziec jak znowu ludzie zaczna siac domysly i opowiadac bajki jak ostatnio Latwiej bedzie to wylapac w jednym watku...
...
Chyba nie zrozumiales o co ja prosilem... tylko o zamienienie miejscami FAQ z opsiem - i zostalo to zrobione, a ze nie widziales oryginalnego wygladu tekstu to rozumiem dlaczego nie zrozumilaes i niepotrzebnie sie mnie i Tomka czepiasz o sprawe dawno juz nieaktualna 8)Zamieszczone przez AGO
Czyli z tą odległością w E-TTL II to wychodzi na coś podobnego do Nikon'owskiego 3D ;-) gdzie również obiektyw przesyła info o odległości i wspomaga to system kontroli błysku... to ciekawa sprawa szczególnie w 'fill in' bo wiem że ten Nikonowy jest dobry i mam nadzieje że ten Canonowy E-TTL II poprawi współpracę lamp z body...
POZDRAWIAM !!!
A tam poprawi... Juz poprawil
Niedlugo ktos pewnie wytestuje dokladnie body z E-TTL i E-TTL II w celu porownania wiec bedziemy dokladnie widziec co i jak
...
Miałbym taka propozycję.
Napiszcie w FAQ listę lamp które współpracują z e-TTL II albo e-TTL.
Mam na myśli nie tylko lampy Canona ale i innych firm.
Ale to proste. Jak pisze ze lampa ma e-ttl to ma miec i e-ttl II. W specyfikacji pisze z czym lampa jest zgodna.
Jesli lampa jest starsza i nie pisze ze ma e-ttl II to bedzie pisac e-ttl, jak we wszystkich ex'ach canona oprocz 580'tki, ktora jako jedyna w papierach ma jawnie napisana zgodnosc.
Tutaj to najlepsze zrodlo to wybrac konkretny model i z oficjalnej strony producenta czy papierow zobaczyc co to dokladnie jest. Bo problem takich list moim zdaniem to to ze po jakims czasie i tak sa nieaktualne.
...
Ale mieszasz...Zamieszczone przez KuchateK
Piszesz że lampa która ma e-TTL ma również e-TTL II ??? (2gie zdanie twojej wypowiedzi)
Czyli wszystkie maja wpisane że mają e-TTL i są zgodne -współpracują z aparatem w trybie e-TTL II)?
A tylko 580 ma napisane że ma e-TTL II?
Dobrze zrozumiałem???
O tym czy EX wspolpracuje z e-ttl II nie decyduje "opis" w instrukcji. O e-ttl II i funkcjach body z e-ttl II na forum bylo wielokrotnie.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Wszystkie lampy ktore maja E-TTL dzialaja w E-TTL II a to co ma napisane 580EX w specyfikacji to albo marketing albo przestawienie sie na nowa nomenklature - bo kazde kolejne body Canona bedzie mialo E-TTL II wiec w 580 juz tak po prostu wpisali by na przyszlosc nie mieszac.Zamieszczone przez Gregg