Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: foto-net.pl - odradzam zakupy!

Exclamation foto-net.pl - odradzam zakupy!

Chciałem dokonać kolejnego zakupu w sklepie internetowym foto-net.pl
    Zostawiłem już tam blisko 10000zł. Tym razem miał to być obiektyw EF 17-40mm f/4L USM.

Przy wcześniejszych zakupach z racji tego, że byłem powracającym klientem zawsze udawało mi się trochę zbić z ceny. Sklep informuje pod każdym produktem;
    "Uwaga, jeśli cena którą widzisz wydaje Ci się za wysoka, napisz pod adres info@foto-net.pl i zapytaj o możliwość obniżenia. Być może uda się wynegocjować lepsze warunki. Przypominamy, że nasze obiektywy pochodzą od Canon Polska, posiadają krajową gwarancję i są fabrycznie nowe, nietestowane."

Cena w foto-net.pl to 2899zł

Przy zapytaniu o dostępność obiektywu powołałem się na fakt, iż jestem stałym klientem i że u sprawdzonych sprzedawców na Allegro czy w kilku innych sklepach internetowych obiektyw można nabyć taniej. Oczywisty jest fakt, że fajnie byłoby kupić sprzęt w znajomej już firmie.

W mailu zwrotnym nie otrzymałem odpowiedzi na zadane pytanie o dostępność. Otrzymałem wykład o tym jak nie należy kupować i z ironią zaproponowano mi rabat w wysokości 0,27zł.

Obiektyw oczywiście kupiłem gdzie indziej, za 2550zł z europejską gwarancją i paragonem. Byłem skłonny kupić go w foto-net.pl za choćby symboliczną obniżką np.20-30zł, ale w obliczu kpienia sobie ze mnie w Foto-net.pl więcej nie kupię. Nie będę liczył na to, że może uda mi się trafić na bardziej życzliwego klientowi pracownika, "wysłuchując" wykładów o tym co jak i gdzie, które mnie obrażają bo mam własny rozum, a zapytałem tylko o dostępność i cenę.

Zamieszczam kilka cytatów z korespondencji jaką otrzymałem ze sklepu foto-net.pl - jakby ktoś sobie życzył mogę udostępnić oryginały..

Foto-net.pl w mailu do mnie napisali:
    o "tommy_j":
    "dobry sprzedawca Tomek Jaworski nie wystawi Panu dokumentu zakupu co generalnie oznacza, ze sprzedaz jest nielegalna i raczej nie naprawi Pan szkla w serwisie Canona. Toz naczy bbyc moze wystawi ale cena jaka pokazuje jest cena NETTO"

o "michalmag", "Beata.Su", "FOTOIT" - nie odprowadzaja VAT

o "gandini" - daja paragon z niemickiego sklepu

"Wiekszosc "atrakcyjnych" firm:

1. Nie ma sprzetu, ma tylko oferty
    2. Fakturuje na niemiecki VAT lub nie fakturuje
    3. Dostarcza sprzet z USA, bez serwisu, refurbished.
    4. Daje niemiecki paragon.

"

Firmie Foto-net.pl wiele brakuje do europejskiego czy nawet już polskiego standardu obsługi klienta. Odradzam zakupy u nich!
    Ostatnio edytowane przez tomaszstolz ; 07-07-2007 o 20:35

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Jakoś wszyscy co kupowali sprzęt u Tomka są zadowoleni... więc o co chodzi?
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

Pretensje do garbatego, że ma dzieci proste...

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ishi Zobacz posta
    Pretensje do garbatego, że ma dzieci proste...
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No cóż Foto-Net nie zachęcił mnie do dłuższej współpracy i po jednym zakupie oraz próbie drugiego zrezygnowałem.
    Oczywiście TIPy nie prowadzą oficjalnie działalności gospodarczej więc nie odprowadzają VAT i innych podatków ale to kupujący decyduje gdzie chce kupić i nie zawsze cena jest najważniejsza. Na tym polega sztuka sprzedaży aby zapewnić tzw. wartość dodaną, dzięki której klient wraca. Widać foto-net nie odrobił tego zadania domowego.
    Ja preferuję inny sklep w Trójmieście.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Moment ..... tommy_j zawsze wystawia faktury jak klient sobie życzy ( kupowałem kilkakrotnie z F.VAT ) . To że jest wtedy trochę drożej niż cena allegrowa , no cóż , każdy musi jakoś żyć .

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Coś chyba jednak jest na rzeczy. Jakiś czas temu kupowałem lustrzankę olympusa dla siostry. Jako że wcześnie kupowałem trochę rzeczy w foto-net chciałem tam sfinalizować transakcję. Mówiąc krótko jako klient zostałem totalnie zlany. Zero kontaktu i zero sensownego podejścia do klienta. Nie mieli jednego obiektywu więc chciałem nawet poczekać tydzien lub dwa jednak tam gdzie mnie niechą to ja się narzucać nie będę.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Widać za dobrze się im powodzi i już nie muszą się starać o klienta. Swoją drogą niewiele sklepów netowych działa no przyzwoitym poziomie.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar adalbert
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mhmm... mam odmienne doświadczenia z tym sklepem - kupowałem u nich 2 torby lowepro na przestrzeni 8 miesięcy - na jedną musiałem poczekać ok. 2 tygodni - gdy pojawiła się ponownie w ofercie zadzwoniono do mnie, by mnie o tym poinformować/ komunikacja mailowa bez zarzutu - zawsze dostawałem jakiś konkretny rabat/darmową przesyłkę - dotychczas nie miałem jakichkolwiek zastrzeżeń...

Domyślnie

adalbert, ja wcześniej kupowałem u nich chyba 4 czy 5 razy...
    Pierwsze dwa razy wszystko ok, później już nie wysłano w obiecanym terminie, kolejnym razem nie otrzymałem rachunku (zdarza się) - na szczęście dosłali później... Tym razem przesadzili i więcej u nich nie kupię.
    Jak widzę nie tylko ja mam nienajlepsze doświadczenia z foto-net.pl

Co za tupet aby na zwykłe zapytanie odpowiadać w taki sposób??!!
    W dodatku ile zadali sobie trudu, aby zbeszcześcić dobre opinie o sprzedawcach z Allegro.

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów