Strona 48 z 78 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 776

Wątek: [VanMurder] - (pseudo)reporterka...

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Super fotki, a ja widze jaki durny jestem, ze majac blende nie bralem jej ze soba w plener

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

jak dużej blendy użyłeś? np. w 308?

Dopiero zaczyna Awatar JAZ
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozumiem, ze te zdjęcia pokazują twój emocjonalny stosunek do dziewczyn.
    Rozumiem twoje zafascynowanie krótkimi GO, bo masz taką mozliwość przy przesłonach poniżej 2.8.
    305 - to, że ostra jest tylko twarz ma coś wyrażać? Według mnie to jest złe technicznie zdjęcie - niedopasowanie GO do tematu.
    308 - piękna sylwetka, ale tło jest makabryczne. Co chcesz tu pokazać? Same mozliwości techniczne obiektywu? To nawet nie jest pamiątka z podrózy.
    301 - to jest niezłe, ale ani światło szczególne, ani temat i tło nic nie wnosi.

Czy takie same zdjęcia osób zupełnie ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii? Mam wrażenie, ze stosunek emocjonalny przesłania ci krytycyzm.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cholerka Jaz mnie wyprzedzil

VanMurder ja wyjatkowo napisze krotko Te ostatnie zdjecia dziewczyn sa do bani. Ja rozumiem ze szkielko moze uzaleznic szczegolnie takie ze swiatlem 1.2 ale niekoniecznie trzeba od razu pokazywac co z niego wyszlo.
    A to co wyszlo jest niestety slabe ... zwyczajne zdjecia dziewczynek ktore w jakis sposob sa Ci bliskie a nam niestety nie. Co gorsze poprzez te zdjecia wcale ich nam nie przyblizyles wrecz przeciwnie zrobiles z nimi sesje modelingowa podobna do tych ktore poczatkujace modelki robia po to zeby miec jakies tam portfolio.
    Co innego to zdjecie cz-b gdzie skacza ... imo duzo lepsze niz te ostatnie.

Pozdrawiam
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Super bużki ;-)
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAZ Zobacz posta
    Rozumiem, ze te zdjęcia pokazują twój emocjonalny stosunek do dziewczyn.
    Rozumiem twoje zafascynowanie krótkimi GO, bo masz taką mozliwość przy przesłonach poniżej 2.8.
    305 - to, że ostra jest tylko twarz ma coś wyrażać? Według mnie to jest złe technicznie zdjęcie - niedopasowanie GO do tematu.
    308 - piękna sylwetka, ale tło jest makabryczne. Co chcesz tu pokazać? Same mozliwości techniczne obiektywu? To nawet nie jest pamiątka z podrózy.
    301 - to jest niezłe, ale ani światło szczególne, ani temat i tło nic nie wnosi.

Czy takie same zdjęcia osób zupełnie ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii? Mam wrażenie, ze stosunek emocjonalny przesłania ci krytycyzm.
    JAZ dzięki za szczerość, bardzo to cenię, to są właśnie headshots czyżbym o tym nie wspomniał? szczególny rodzaj zdjęć ... zresztą definicja znajdziesz w linku,
    moim założeniem było zrobienie zdjęć które znajdą się w port-foliach dziewczyn, jeżeli agent je zaakceptuje,lub rodzice będą chcieli wydrukować ... a nie zrobienie reportażu z wycieczki na plażę ...
    widzę że nie rozumiesz tej idei ...

na pytanie :
    czy takie same zdjęcia osób zupełnie Ci obcych warte byłyby zamieszczenia w twojej galerii?
    każda osoba sfotografowana prze zemnie nie jest mi obca !!!nie uprawiam streetphoto, lecz przygotowuje się do każdej sesji, rozmawiam z fotografowanym staram się go jak najlepiej poznać, dlatego możesz mieć wrażenie że mam jakiś stosunek emocjonalny i on przysłania mi krytycyzm...

Malwina to córka znajomej, która poznałem kilka miesięcy temu, a Natalia to z kolei córka mojego dobrego znajomego która na stałe mieszka w Chicago, także nie mam stałego kontaktu ani żadnego stosunku emocjonalnego z dziewczynami ... jedynie z Kayą (moją córką), którą zabrałem na sesję do towarzystwa, żeby dziewczynom było raźniej...

po długich sesjach ślubnych, często zupełnie obcy ludzie staja się moimi
    "przyjaciółmi"/znajomymi i przez to potencjalnymi klientami...
    mieszka trochę w innych realiach, tu żeby robić biznes, musisz znać każdego i być jego friend

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    ... zrobiles z nimi sesje modelingowa podobna do tych ktore poczatkujace modelki robia po to zeby miec jakies tam portfolio.
    no to bardzo dobrze się składa, bo to było moje założenie

QUOTE=McKane;418076]Co innego to zdjecie cz-b gdzie skacza ... imo duzo lepsze niz te ostatnie.

Pozdrawiam[/QUOTE]

wiem ale takie foty nie zdarzają się "tak o", "od pstryknięcia"

również pozdrawiam

na koniec - nie traktuje CB jako swojej galerii, od tego mam adammohoto.co i adammirski.com (currently under construction),
    CB traktuje raczej jako swój photo-blog gdzie mam okazję podzielić się swoimi lepszymi i gorszymi "strzałami" z innymi kolegami fotografami, a foty które wystawiam to zdjęcia z których dopiero wybiorę zdjęcia do swojej galerii, więc właśnie WY, moi drodzy macie zrobić przed selekcje i wskazać te ewentualne "perełki"

pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

I ja sie podpisze, ze ostatnia seria jakos nie wyszla glowne zastrzezenia to kadry, tlo, przepal a takze balagan na wlosach. Jedyna przyjemna fota to ten typowy headshoot - 306

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Ok. widzę że nie wszystkim Kalifornijski plastik podchodzi...

na koniec mały eksperyment z użyciem 580EX odbitej od srebrnej parasolniki, na tle zachodu słońca... proszę nie traktować tej fotki w kategorii artystycznej

!!!informacja dla Kumamana, dziewczynki nie były "wklejane", ekspozycja miejscowo obniżana na warstwach multiply, zdjęcie to jeden pstryk!!!

309

pozdrawiam

gregoriusart
    Guest

Domyślnie

A ja bardzo cenię VanMurder twoją pracę, bardzo lubię twoje portfolio i często tam zaglądam, a że jednemu się podoba a drugiemu nie, to chyba dobrze, bo jaki byłby świat gdybyśmy chodzili jednakowo ubrani....
    Czekam na więcej twoich prac, dlaczego?, ponieważ wiele mogę się z nich nauczyć, wystarczy dobrze przeanalizować twoje foty i to pod kątem emocjonalnym , bo tak człowiek oglodający to odbiera.

P/S
    adammirski.com - pięknie opowiedziana historia.
    Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar arturro
    Miasto
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Może sie nie znam, ale wygląda bardzo nienaturtalnie, aż nie mozliwe że bez wklejanki. Jezeli się myle to tylko pogratulowac!!! [czasu z ustawianiem sprzętu i cierpliwości modelek]

Strona 48 z 78 PierwszyPierwszy ... 38464748495058 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów