Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Zdjęcia lotniska i samolotów - czy wolno?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Zdjęcia lotniska i samolotów - czy wolno?

Zwracam się z prośbą do spotterów (chyba tak się nazywacie:grin. Czy można robić zdjęcia na lotnisku - Okęcie?
    Chodzi o samą płytę z samolotami, ale też o samoloty startujące i lądujące. Czy można używać statywu i czy trzeba coś załatwiać, jakieś zezwolenia - ewentualnie gdzie się o nie starać

Na koniec czy można robić zdjęcia tuż przy ogrodzeniu lotniska zza płotu?

Pytam tu, bo nie chcę kombinować z telefonami na Okęcie, bo zazwyczaj trafia się na beton informacyjno-decyzyjny

Dzięki!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Zalezy jak lezy Ale raczej mozna, poszukaj na forum lotnictwo.net.pl, nasz (byly ) forumowy kolega marcin_j opublikowal tam swego czasu ladna mapke miejsc dookola EPWA.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pewnie że można. Nikt Ci nie jest tego w stanie zabronić.
    Zapraszam do rejestracji na naszym forum
    http://www.forum.spotter.pl/

Tutaj możesz się dogadać z ludźmi z Wawy i porobić zdjęcia. Pokażą Ci gdzie i jak można to najlepiej zrobić. Jak Ci się uda to może nawet samego Viteza spotkasz :P A teraz wystarczy tam napisać i spytać. Jest dział o lotnisku Okęcie, czyli EPWA.
    Ja ze swojej strony zapraszam do Łodzi. A zapewne spotkamy się całą grupą w Góraszce.
    Pozdrawiam.
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Tutaj możesz się dogadać z ludźmi z Wawy i porobić zdjęcia. Pokażą Ci gdzie i jak można to najlepiej zrobić. Jak Ci się uda to może nawet samego Viteza spotkasz :P
    Ta... jasne. Jak na razie pisalem - kto jedzie na lotnisko niech da znac (bo ja niesamochodowy a tluc sie autobusem+piechota w najlepsze miejsca to naprawde fatyga). I w ciagu tych paru miesiecy... 1 sms od stratusa i cisza. Beze mnie jezdza paskudy

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Ta... jasne. Jak na razie pisalem - kto jedzie na lotnisko niech da znac (bo ja niesamochodowy a tluc sie autobusem+piechota w najlepsze miejsca to naprawde fatyga). I w ciagu tych paru miesiecy... 1 sms od stratusa i cisza. Beze mnie jezdza paskudy
    ty niedobry jestes to sie nie dziw ze Cie brac nie chcą :-P :-P :-P :-P :-P :-P
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    DOBRE!
    Vitez, prześlij mi na PW swój numer telefonu. Być może będę za tydzień w Wawie to się nad Tobą z Czarkiem ulitujemy. Przy okazji byś jakieś ciekawe miejsca w stolycy pokazał
    FOTOINKWIZYTOR

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    Ah... no tak myslalem ze musi cos ze mna jest nie tak... ale na tym forum spotterskim nie powinni mnie znac z tej zlej strony... chyba , bo tam to Czarek robi za tego zlego

Miasto
    Łódź

Domyślnie

No niektórzy tam Ciebie akurat z CB znają lepiej. Ale ja im raczej nic nie powiem...;-)
    Tak na marginesie... ile piw miało być za to 70-200 na Góraszce? 8)
    FOTOINKWIZYTOR

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Jak tam, malują już naszą flotę na Euro2012 jakoś? Mam nadzieję, że podstawowa grafika LOT zostanie bez zmian, bo to ideał - nie prawdaż! Ciekawe kto będzie pierwszy, narodowy przewoźnik, czy zagraniczne lowcosty??? ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jest projekt zmiany malowania LOT-u, istnieje już jakiś czas i nie ma on nic wspólnego z EURO 2012.
    FOTOINKWIZYTOR

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów