Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 507

Wątek: Kupował ktoś z Hong Kongu??

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Oryginalne opakowanie jest dodatkowo owinięte folią bąbelkową, po czym pakowane jest do kolejnego pudełka. Za każdym razem jak otrzymuję przesyłkę, tak to wygląda. Wg mnie zabezpieczenie jest super. Ubezpieczenie - zgodnie z warunkami podanymi na aukcji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elmarqo Zobacz posta
    Oryginalne opakowanie jest dodatkowo owinięte folią bąbelkową, po czym pakowane jest do kolejnego pudełka. Za każdym razem jak otrzymuję przesyłkę, tak to wygląda. Wg mnie zabezpieczenie jest super. Ubezpieczenie - zgodnie z warunkami podanymi na aukcji.
    Za kazdym razem tak samo. Oryginalne opakowanie owiniete folia babelkowa i dodatkowy (szary) karton.

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

A jeśli chodzi o kupowanie z HK to jak wygląda sprawa z cłem??
    Jak już je naliczą to gdzie jest to napisane, jaka jest średnia stawka na artukuły foto, kiedy i komu płace cło (czy przy odbiorze czy jakoś inaczej)??
    Z góry dzięki za odp.
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Domyślnie

Witam,

Czy zna ktoś adres tego sklepu w Honk Kongu (ktoś kto tam kupował zna prawdopodobnie adres zwrotny, skąd przyszła paczka)?

Byłbym bardzo wdzięczny za jego podanie ewentualnie numer telefonu do tego sklepu (nie znalazłem tych danych a e-bay'u)

z góry wdzięki
    miszyd

Coś już napisał Awatar pkalamajski
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszyd Zobacz posta
    Witam,

Czy zna ktoś adres tego sklepu w Honk Kongu (ktoś kto tam kupował zna prawdopodobnie adres zwrotny, skąd przyszła paczka)?

miszyd
    W przyszłym tygodniu dostanę paczkę z kea-photo, jeśli nie zapomnę, to napiszę. Jeśli zapomnę, napisz na prv.
    PK

Domyślnie

Wielkie dzięki za zainteresowanie, ale niestety w przyszłym tygodniu ta sprawa będzie nieaktualna. Dziwi mnie tylko, że goście z kea-photo nie odpowiadają na maile.. Na szczęście są też inne sklepy...

Pozdrawiam,
    miszyd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszyd Zobacz posta
    Dziwi mnie tylko, że goście z kea-photo nie odpowiadają na maile..
    Hmmm...
    Ja rownież nie dostałem odpowiedzi na moje dwa maile
    trzeciego nie zamierzam wysylac :P

W przyszłym tygodniu i tak zamawiam u nich "conieco". Najwyżej wtedy okaze się, ze musze doplacić 10GBP za przesyłkę.;-)

Coś już napisał Awatar sj_sj
    Miasto
    Mazowsze

Domyślnie

Gdzie bardziej opłaca sie kupić obiektyw? Hong Kong czy USA? Tak się składa, że mam możlwość kupienia i tu i tu. Kumpel leci w delegacje z firmy (prawdopodobnie). Czy znacie inne sklepy internetowe niż

http://www.tincheungcamera.com.hk/

?

Bywalec Awatar Elmarqo
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sj_sj Zobacz posta
    Gdzie bardziej opłaca sie kupić obiektyw? Hong Kong czy USA? Tak się składa, że mam możlwość kupienia i tu i tu. Kumpel leci w delegacje z firmy (prawdopodobnie). Czy znacie inne sklepy internetowe niż

http://www.tincheungcamera.com.hk/

?
    Napiszę Ci jak do tego dojść:
    1. USA: kurs $ w PLN x cena w $ = cena zakupu w PLN
    2. HK: kurs funta w PLN x cena w funtach = cena zakupu w PLN

i teraz: jeśli 1>2, kupujesz w HK, jeśli 1<2, kupujesz w USA!

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Kupuje często u kea-photo, 70-200 2.8 L - do Polski, jako gift, 5D - z wysyłką do GB bez cła, wczoraj 16-35 MKII i filtr polar - do Polski, może będzie cło, tego nie wiem, płatnośc paypal, niestety do ostatniej przesyłki zalecono mi dopłatę 10 funciaków, że niby do Polski drożej wyjdzie przesyłka, nie bardzo mi się to spodobało, ale trudno, i tak ceny mają atrakcyjne. Wydaje mi się, że mają pewną zasadę: jak już kupowałeś u nich to masz fory, i na maile błyskawiczna odpowiedź i kontakt dobry. Nawet miałem ostatnio historię , że zapłaciłem drugi raz za obiektyw, mieli konserwację systemu paypal, byłem przerażony, pieniądze poszł w świat , słałem maile i za killka godzin Albert odpisał, że drobna sprawa, pieniądze odesłał, był po sprawie. Co do solidności to ręczę. Świetnie zapakowane, zabezpieczone, 5D żadnych BF, FF, 70-200 jakby wybrany, jestem zadowolony i dalej będę kupował, wolę kupić taniej w sprawdzonej firmie niż użerać się z Żytnią lub słać do Berlina. PS, chciałem ostatnio zakupić w Londynie w Microglobe - zwodzili mnie 2 miesiące, cena nawet z promocją canona była dużo wyższa niż w HK, stwierdzili, że karta jest lipna, dałem sobie z nimi spokój, a jest to ponoć najtańszy sklep w UK jesli idzie o 16-35 MK II L. I jeszcze jedno, kea-photo nigdy nie wystawia komentarza to trochę dziwne, ale mi to nie przeszkadza, sprzęt mają ok. Ten ostatni obiektyw wraz z przesyłką wyniósł mnie ok 3600, powodzenia.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Ja bede zamawiał w ciagu tygodnia 70-200 od Alberta
    Czy ktoś z kolegów, którzy dostali paczkę z HK może opisać mi jak on je pakuje ?
    Tak naprawde boję się czy podczas transportu coś sie nie stanie szkłu...
    Jak wyglądają warunki ubezpieczenia?
    Dostałem taką paczkę, oryginalne opakowanie zawiniętę dobrze w bąbelki, potem uszczelnienie chińskimi gazetami i do drugiego pudła, nic się nie kolebie, jest naprawdę bezpieczna, pomijając, że samo szkło jest pancerne. Moim zdaniem pakują solidnie (Kupowałem tylko u kea-photo, o innych nie wiem)
    Ostatnio edytowane przez romko ; 11-04-2008 o 17:18 Powód: Automerged Doublepost
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Strona 15 z 51 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów