Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Zdjęcie-Pół Twarzy

sharesnake
    Guest

Domyślnie Zdjęcie-Pół Twarzy

Witam Wszystkich, chciałbym się was doradzić jak zrobić zdjęcie żeby pół twarzy było w świetle a drugie pół w cieniu, coś takiego jak na obrazku. Jeżeli ktoś już robił takie zdjęcia to proszę o pomoc.

pozdro

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Czy takie zdjęcie cię satysfakcjonuje??

Zrobiłem je sobie ustawiając swiatlo centralnie z boku twarzy a drugie obok skierowane do góry (tez po lewej stornie stała lampa) odbita od sufitu (może być blenda - biała)

sharesnake
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta

Czy takie zdjęcie cię satysfakcjonuje??

Zrobiłem je sobie ustawiając swiatlo centralnie z boku twarzy a drugie obok skierowane do góry (tez po lewej stornie stała lampa) odbita od sufitu (może być blenda - biała)

A czy da rade zrobić tylko z jedną lampą centralnie z boku twarzy? i w aparacie robiłeś zdjęcie beż lampy błyskowej?

Domyślnie

da sie z jedną lampą

a potrafisz wyłączyć lamę błyskową na jedną połowę twarzy, tak by była nieoświetlona?

Początki nałogu Awatar kjoanna
    Miasto
    Galway

Domyślnie

Zastosuj tylko glowne swiatlo ustawiajac je pod katem 45 stopni do twarzy.
    Jezeli chcesz rozjanic delikatnie cienie po drugiej stronie to uzyj blendy zamiast drugiej lampy.
    Powodzenia

pzdr

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

doświetl z dwóch stron i resztę zrób w fotoszopie jeżeli nie masz opanowanego światła.tak będzie szybciej.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

sharesnake
    Guest

Domyślnie

A mógł by mi ktoś napisać jak ustawić lampę błyskową w aparacie żeby oświetliło połowę twarzy. Mam ixusa 65
    pozdro

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharesnake Zobacz posta
    A mógł by mi ktoś napisać jak ustawić lampę błyskową w aparacie żeby oświetliło połowę twarzy. Mam ixusa 65
    pozdro
    Nie da sie. Musisz miec zewnetrzna i to doslownie lampe blyskowa - czyli odpalana spoza aparatu. Lepiej wylacz lampe w ixusie i sprobuj umiescic zrodlo swiatla halogenowego (np lampke biurkowa) tak jak ci wyzej radza.

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

hehe sharesnake sorry ale to byl joke z tym ustawieniem lampy na świecenie na polowe twarzy :-D Ja skorzystałem z 2 lamp. Jedna centralnie od boku tak zeby światło nie przechodziło na druga polówkę twarzy. Druga skierowana w sufit (biały - działał jak blenda) tak żeby oświetliło ta polówkę twarzy ukrywając oczodoły w cieniu a jednocześnie oswietalalo "worki" pod oczami

sharesnake
    Guest

Domyślnie

Oki dzięki będę próbował.
    pozdro

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów