Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Test lustrzanek cyfrowych w FVD

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

jakbym nie kupił jeszcze 300D i przeczytał opinię Kulaka w FVD [...] to pewnie bym mocno się zastanawiał.

gdybym przeczytal opinie Tytusa na temat 300d - to pewnie bym mocno sie zastanawial
    gdybym przczytal opinie Shadowa na temat 24-70L - to pewnie bym mocno sie zastanawial
    gdybym przeczytal opinie Adama Szymanskiego na temat 17-40L - to pewnie bym...

itp itd etc ;-)

zawsze warto poznac nieco wiecej opinii zanim podejmie sie jakas decyzje. jesli ktos traktuje redaktora w gazecie jako tego ktory glosi jedyna sluszna prawde, to jego sprawa.. mam nadzieje ze nikt o zdrowym rozsadku raczej tak nie postepuje

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Przeczytalem ten test i mam jedna uwage. Teksty pisane do poszczegolnych modeli raczej odbiegaja od ocen wyrazonych w cyferkach. Moim zdaniem sam opis jest OK. Oczywiscie mozna polemizowac z tym czy z tamtym.. Ale chyba przeciez nie o to autorom chodzilo zeby stworzyc jakis jedyny ranking. Ja ten test traktuje bardziej jako "notke biograficzna" aparatow niz ich rzeczywista pozycja na rynku czy wsrod userow.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krecio
    Przeczytalem ten test i mam jedna uwage. Teksty pisane do poszczegolnych modeli raczej odbiegaja od ocen wyrazonych w cyferkach. Moim zdaniem sam opis jest OK.
    Dokładnie. Mam podobne odczucia.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

A, zeby byc jeszcze bardziej kontrowersyjnym to powiem herezje - mnie sie FVD podoba. Przynajmniej rozumiem o czym jest napisane. Przeciez to nie jest wydawnictwo dla profi a dla zwyklego ludzia. A ja za takiego sie uwazam. I ewentualne bledy moge przeciez sobie skorygowac chocby na tym forum. No i 8,50 PLN jest chyba dobra cena za ladne pisemko. I na tym koniec zeby nie bylo, ze jakas "krypciocha" czy cos w tym stylu.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

tak, FVD jest dedykowane do amatorow i osob ktore dopiero zaczynaja swoja przygode z fotografia i uwazam ze jak narazie radza sobie najlepiej na rynku w tym segmencie

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

Ja tez uwazam ze FVD radzi sobie najlepiej w swojej dziedzinie wsrod amatorskich pism o fotografii.

Juz magazyn Foto wymięka boo tam polowa to reklamy.Bez przesady.

A jakie znacie pisma o fotografii dla bardziej zaawansowanych fotografów?
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darpla
    JA jakie znacie pisma o fotografii dla bardziej zaawansowanych fotografów?
    http://canon-board.info/viewtopic.php?t=2233

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    tak, FVD jest dedykowane do amatorow i osob ktore dopiero zaczynaja swoja przygode z fotografia i uwazam ze jak narazie radza sobie najlepiej na rynku w tym segmencie
    Podywaguje w imieniu alahari (bo wime co, o czym i do jakiej gazetki pisze) ze KŚE (Komputer Świat Ekspert) depcze im po pietach - przynajmniej jesli chodzi o lopatologiczne porady dla poczatkujacych.

Miasto
    Piastów

Domyślnie

Moim zdaniem to KŚE jest akurat w tym zakresie na nizszym poziomie. Takie mydlo i powidlo. Jednak CHIP zauwazyl potrzebe wyodrebnienia oddzielnego pisma i jest FVD, natomiast KSE nadal traktuje o wszystkim. Poza tym roznia sie znacznie poziomem edytorskim co w marketingu ma znaczenie.
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Bywalec Awatar darpla
    Miasto
    Ząbki

Domyślnie

KŚE????????????????????

Toż to brukowiec. W porównaniu z FVD jest daleko w tyle. Fachowców to oni mają miernych, jeśli w ogóle można nazwać ich fachowcami. Laickie pismo. W FVD są konkrety, ale to jednak pismo dla amatorów.

Ale pod wzglęem graficznym jest OK. Widać mają niezłych gafików bo dobór zdjęć i ich rozmiesczenie w połączeniu z tekstem jest na plus wg mnie.
    http://darcreation.w.interia.pl

EOS 300D, EFS 18-55mm, EF 75-300 mm

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów