Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Bracketing

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie Bracketing

Czy używając 300D jest mozliwe zrobienie w jakiś sposób zdjęć z bracketingiem przy uzyciu lampy błyskowej? (myślę o automatycznym i samowyzwalaczu)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Bracketing w C30D

Może mnie ktoś oświecić jak robić zdjęcia seryjne przy różnym naświetleniu (bracketing) w C30D?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Normalnie Ustawiasz bracketing w interesującym Cię zakresie i przełączasz aparat w tryb zdjęć seryjnych:wink:
    Po resztę odsyłam do instrukcji obsługi
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

aleph
    Guest

Domyślnie Bracketing - Canon 400D

Witam serdecznie, czy moglibyscie mi pomoc i wyjasnic jak zrobic zdjecie z bracketingiem? Nie mam instrukcji a jakos nie moge tego obczaic.

Dzieki za pomoc.

maciej de b
    Guest

Domyślnie

Zacytuję instrukcję ( choć bez symboli " : wyświetl menu i przejdź na symbol aparatu z cyfrą 2.Wybierz pozycję AEB i naciśnij SET. przyciskami kierunkowymi rozsuń znaczniki do pożądanych wartości i zatwierdź SET . Po naciśnięciu spustu migawki do połowy na monitorze wyświetla się symbol trzech zachodzących się na siebie prostokątów- szary ,czarny i biały.Wykonanie zdjęć : W trybie zdjęć seryjnych i pojedynczych po naciśnięciu spustu migawki do końca , aparat wykona serię trzech zdjęć -ekspozycja standardowa , przyciemniona o podaną wartość i rozjaśniona o taką samą wartość. SEKWENCJA AEB NIE WYKONUJE SIę Z LAMPą BłYSKOWą ANI W TRYBIE " BULB" Pozdrowienia i miłego focenia

Domyślnie

A co tu tłumaczyć? Zrób jedno zdjęcie naświetlone "normalnie", jedno niedoświetlone o jedną wartość przysłony i jedno prześwietlone. Ot i cała filozofia.
    canon 400D i inne

Początki nałogu Awatar senner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dołącze się do tematu:
    bracketing WB - jak to działa?.. coś kiedyś testowałem ale chyba nie zauważyłem różnicy w zdjeciach i chyba dlatego zaniechałem dalszych testów..

in film we trust

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie dotyczy: bracketing EOS 350D

czy jest możliwe w modelu Canon EOS 350D wykonywanie bracketingu tylko w kierunku prześwietlenia lub tylko w kierunku niedoświetlenia?

do tej pory posługiwalam się jedynie sekwencją 3 zdjęć (jednego zgodnie ze wskazaniami światłomierza, jednego niedoświetlonego i jednego prześwietlonego) a takiej opcji w jednym kierunku nie znalazłam.
    czy jest to tylko możliwe przy pomocy samodzielnego dobrania parametrów ekspozycji:wink: ?

będę wdzięczna za informację

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Jest możliwe. Osobno trzeba ustawić zakres bracketingu, tj. w menu - AEB i kółkiem (na górnym panelu)wybrać zakres - odstępy. A zdjęcia robić w trybie manualym po ustawieniu ekspozycji na drabince ( na wyświetlaczu wybrać kierunek - prześwietlenie lub w kierunku niedoświetlenia).
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sosnowiec

Domyślnie

jestem teraz w biurze i nie mam pod ręką aparatu i sprawdzę . ale wg mnie SIĘ NIE DA - W TEN SPOSÓB MAM 3 FOTY A CHCĘ TYLKO JEDNĄ

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów