Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: monitor sony trinitron

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie monitor sony trinitron

witam
    składam kompa i stoję przed dylematem zakupu monitora (pewnie jak każdy)
    mogę wydać ok. 1000 zł w tej cenie polecają mi LCD LG 1952 lub 1760 nie wiem na ile nadają się one do obróbki zdjęć wiem tylko że tanie lcd nie mają w tym temacie najlepszej opinii.
    Szukałem nowych kineskopowych 19 ale wymiotło wszystkie !!! nadażyła mi się jednak okazja zakupu od dobrego kolegi monitora TRYNITRON (?) SONY (walec) sprzedawany na USA jako bodajże IBM 720 o przekątnej 21 cali, kiedyś kosztował go majątek, mogę go mieć za 200 zł, oczywiście używka ale możemy przetestować "nokia testem" na wszystkie sposoby tak że zakup bezpieczny, mam pytanie - może ktoś używał taki monitor lub polecicie jakiś ciekawy lcd zo 1000..
    pozdrawiam
    CANON...

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Mam w biurze jeden taki monitor, pod marką HP P1100. Niestety ma już morę nie dającą się skorygować, więc ostrość obrazu jest daleka od akceptowalnej do zastosowań innych niż edytory tekstu. Monitor ma około 6, może 7 lat.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Moim zdaniem za 200PLN to nie ma się co zastanawiać, i jeśli tylko Nokia Monitor Test pokaże, że jest w porządku to brać. Tylko wiesz, na 21" CRT trzeba głębokiego biurka...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Za 200 to dobrej sztangi z solidnym obciazeniem nie kupisz (no moze z ledwoscia) - a tu jeszcze ten ciezar 21" jakis obraz pokaze - mozna zaryzykowac po sprawdzeniu organoleptycznym

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Za 200PLN, z możliwością własnoręcznego przetestowania - brać bez zastanowienia i jeszcze postawić piwo sprzedającemu za okazję

Bywalec Awatar kusy
    Miasto
    andrychów

Domyślnie

no i GO przywiozłem, ledwo do samochodu wlazł - dziś będą crash testy - macie może link do jakiegoś sensownego opisu nokia testu????
    dzięki za wypowiedzi
    CANON...

Początki nałogu

Domyślnie

hej, ja mam Della P1130 na Sony Trinitron z końca 2002 roku i jest baaaardzo OK. Waży 30 kg i musi się rozgrzewać 30-40 min. ale obraz jest super. Do fotek bardzo wygodny. Kosztował 400 pln.

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Mi się udało ustrzelić Sony Trinitrona Multiscan E430 za 300 zeta... jak dla mnie rewelka.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A ja swojego E400 dostałem za friko :-D

Początki nałogu Awatar yogi-bear
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja za swojego 17" G200 "kilka" lat temu kupiłem za ~2k Działa, ma się całkiem dobrze ale jak napisał wyżej Teo - rozgrzewa się z 30 min. Chociaż.. albo pogorszył mi się wzrok albo mam lekkie "mydło" na nim od niedawna. Możliwe że już swoje "wyświetlił" i powinien udać się na emeryturę?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów