Czy ktos mi moze powiedziec jak sie sklada namiot bezcieniowy w ten maly pokrowiec ?
Skrecalem go w osemki, ale tak sobie to wszylo - nie miesci sie.
Instrukcji nie bylo.
Pozdrawiam![]()
Czy ktos mi moze powiedziec jak sie sklada namiot bezcieniowy w ten maly pokrowiec ?
Skrecalem go w osemki, ale tak sobie to wszylo - nie miesci sie.
Instrukcji nie bylo.
Pozdrawiam![]()
w kwadrat, po przekatnej go zegnij i jeszcze raz po przekatnej.
nie mialam problemu ze zlozeniem namiotu...
matka
((((()))))
a co ja sie usmialem jak swoj namiot pierwszy raz rozkladalem... wyjmuje z pokrowca, patrze... hmm maly jakis... jak to rozlozyc... i jak mi nagle nie "wystrzelil" do kwadratu (75x75)... prawie mi zeby powybijal i nos polamalnajpierw radosc z tego ze caly jestem a potem smiech z tego wszystkiego... dopiero jak przyszlo do skladania (ten pierwszy raz) to znow problem... jak to cudo zlozyc... no i faktycznie po kilku probach wlasciwie sam namiot "pomaga" sie zlozyc. trzeba tylko obrac odpowiedni kat natarcia po przekatnej i bedzie git.
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
Uff... Dzięki ci magiku za ten wątek, bo myślałem że tylko ja nie umiem złożyć namiotu :-)
5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
Zdjęcia -> http://smolarek.info
moze jakis tutorial ???
rozmazylem sie
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Ja mam tak samo. Probuje jak moge, ale za nic nie chce mi sie skladac po skosie.
Obiach, heh
No i wyszlo u wiekszosci szydlo z worka... niby taki namiocik... a kazdy problem ze zlozeniem maMi tam calkiem sprawnie juz idzie
Niedlugo z reka w kieszeni go bede skladal hehe. Ale na serio to dosc proste... Najpierw trzeba go zlozyc "do srodka" czyli np tak jak stoi chwycic za prawa gorna krawedz i ja przyciagnac do lewej dolnej, powinien sie zlozyc i ladnie "klapnac na plasko" potem zaprzec sie nogami o stol i za dwa przeciwlegle rogi go chwycic i do siebie sciagac... powinien miec tendencje do lekkiego "zakrzywienia po plaszczyznie Z"
a potem pod odpowiednim katem natarcia "urabiac" az do pierwotnej formy...
Ostatnio edytowane przez chyrek ; 09-12-2006 o 12:56
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
Uffffff! Złożyłem. Nie miałem zresztą za bardzo wyjścia - 150-tka zajmuje sporo miejsca...