Witam
Czy ktos z userów orientuje się jak zrobić kolor w CS2, który by fosforyzował? Chodzi mi o taki bardzo swiecący(neonowy) odcien pomaranczowego.
Witam
Czy ktos z userów orientuje się jak zrobić kolor w CS2, który by fosforyzował? Chodzi mi o taki bardzo swiecący(neonowy) odcien pomaranczowego.
Canon stuff, czyli wszystko co przeszkadza w robieniu dobrych zdjęć...
Fosforyzowac to on raczej nie bedzieale palete kolorow masz dostepna tutaj:
Nie now PS to ja cos tam umiemPotrzbuje zrobic taki neonowy pomarancz...taka wscieklizne :P
hmmm z wścieklizną w standardzie będzie cięzko ;p.
Jeśli zastosowanie foto to przestrzeń kolorów Frontiera pozwala uzyskać najwyżej takie odcienie pomarańczowego:
A jeśli chodzi o druk to trzeba wziąć wzornik kolorów w drukarni i zerknąć na kolory fluoroscencyjne i dorzucić jako dodatkowy obok CMYKu.
Dla celów oglądania na monitorze komputera to można spróbować mieszać kolory zółty i pomarańczowy dla uzyskania efektu "świecenia" np. tak:
to jest typowy kolor neon orange.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Nadal nie wiem o co Ci chodzi ;-) ...ale tutaj masz neonowe tutoriale.
@DoMiNiQuE
GDZIE TE TUTKI ?
Link jest ukryty pod wyrazem "tutaj" w poprzednim poscie![]()
Pomarańczowy w rgb to jezt nielada problem! Ja dopiero niedawno na ostatnio kupionym analogowym monitorze Philipsa mogłem stwierdzić, że mam wreszcie pomarańczowy w palecie - po latach "niemania".
Teraz ciekawostka: Większość fotek na Airliners.net jest robiona przez Canonierów. Oto jak Canon+Jpeg radzą sobie z idealnym pomarańczem barw firmowych TNT:
http://www1.airliners.net/search/pho...nct_entry=true
Krótko mówiąc tragicznie sobie radzą. Ogromna wiekszość pomarańczy jest tak czerwona, że prawie buraczana.
Dla kalibracji podaje mój najładniejszy pomarańczowy: R:255,G:145,B:45.
i co powie muflon....
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
@DoMiNiQuE
Mam tak wypalony monitor, ze pokazuje wszytskie literki BWMyslalem ze zapomniales podlinkowac
Dzieki wielkie, choc nie dokonca chcialem uzyskiwac to poprzez filtry...myslalem, ze jest jakas opcja txetu o ktorej nie wiem, ktora podbija barwy...