Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: Gwarancja 12 czy 24 miesiące ?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Gwarancja 400D

Witam wszytskich!
    Pytanko odnosnie gwarancji Canona 400D.
    Otóż z tego co zauwazylem czesc sklepow internetowych (lub sprzedajaych na allegro) oferuje np. Canona 400D z dwuletnią gawarancja, podczas gdy wiekszosc z roczną (tyle chyba daje oficjalnie Canon Polska). Domyslam sie, ze tam gdzie oferowane sa 2 lata aparat posiada tzw. euro-gwarancje. Czy nie ma problemu z honornowaniem takiej gwarancji przez serwisy Canona w Polsce? Gdzie tkwi haczyk, tego ze niektorzy oferuja az 24miesiace gwarancji? Z gory wielkie dzieki.

Domyślnie

W PL eurogwarancja dziala tylko przez pierwszy rok.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    W PL eurogwarancja dziala tylko przez pierwszy rok.
    Czyli te 24 miesiace, ktore wypisują sprzedawcy to zwykła ściema?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie, to nie ściema. po prostu aparaty mające 24 miesiące gwarancji są sprowadzane np z niemiec. pierwszy rok gwarancji jest realizowany w polsce a drugi w niemczech oczywiście za pośrednictwem sklepu w którym kupiłeś.
    I am FX

Coś już napisał Awatar GTharnas
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Zgadzam się z "mkwiek" ja taka mam na swojego 400D .

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

witam. na kazdy zakupiony sprzet czyt. aparat jest 2 letnia gwarancja, mimo tego, ze np. canon polska napisal, ze jest tylko rok. jezeli beda jakies problemy z uznaniem gwarancji, to smialo dzwonic do federacji konsumentow. A kolega ma racje: drugi w niemczech oczywiście za pośrednictwem sklepu w którym kupiłeś.
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez viTo Zobacz posta
    witam. na kazdy zakupiony sprzet czyt. aparat jest 2 letnia gwarancja, mimo tego, ze np. canon polska napisal, ze jest tylko rok. jezeli beda jakies problemy z uznaniem gwarancji, to smialo dzwonic do federacji konsumentow. A kolega ma racje: drugi w niemczech oczywiście za pośrednictwem sklepu w którym kupiłeś.
    Niestety nie jest tak kolorowo.Gwarancja może byc nawet na miesiąc-to zależy od sprzedawcy.
    Kupując aparat z Canon Polska ewentualne wysyłki do serwisu podnosi Canon, aparaty z eurogwarancją - wysyłka na koszt klienta.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yacek Zobacz posta
    Niestety nie jest tak kolorowo.Gwarancja może byc nawet na miesiąc-to zależy od sprzedawcy
    może i zależy ale każda gwarancja krótsza od 2 lat to łamanie przepisów unijnych - tak mi się wydaję ale niech mnie ktoś poprawi i poda linki do zapisów prawnych
    I am FX

Zablokowany

Domyślnie

Taki na przykład dawny Grosman w Lesznie daje rok Canon Polska, a rok oni realizują w DE. Tam kupują.

Bywalec Awatar viTo
    Miasto
    Kędzierzyn - Koźle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    każda gwarancja krótsza od 2 lat to łamanie przepisów unijnych - tak mi się wydaję
    z tym wlasnie sie zgodze, ale sam pewnosci nie mam... trzeba by zadzwonic i sie dowiedziec w federacji... tel: 0800-800-008
    EOS 350D + KIT + Tamron AF 28-105/4,0-5,6 + Tamron AF 70-300/4,0-5,6 LD Macro 1:2 + GOODRAM 1GB x80 + Sandisk Ultra II 1GB +PRETEC 4GB 233x + statyw + torba no i Plecak na rowerek :razz:
    Nic, tylko focic, focic i jeszcze raz focic... :rolleyes:

Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów