Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 95 z 95

Wątek: statyw Velbon Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    ... aqratnie do panoram to sie nadaje jak piesc do oka ;-)
    Kwestia gustu oraz indywidualnych preferencji.

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    o ile odlegle panoramy mozna jeszcze pstrykac to problem zacznie sie intensyfikowac gdy w poblizu pojawia sie elementy ktore bedziesz chcial umiescic na pierwszym planie.. no i precyzja idzie w kosmos ;-)
    Jeżeli ktoś wykonuje zdjęcia panoramiczne okazyjnie i nie jest to jego ulubiona "forma" to moim zdaniem wydawanie pieniędzy na specjalistyczną głowicę panoramiczną (sferyczną) jest nieporozumieniem. Jest to drogi sprzęt do którego obsługi potrzeba nieco wiedzy i doświadczenia, tak więc przy okazjonalnym "tworzeniu" panoram zwykła głowica (może lepsza niż standardowa) sprawdzi się z powodzeniem.
    EOS + Speedlite

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Kwestia gustu oraz indywidualnych preferencji.

Jeżeli ktoś wykonuje zdjęcia panoramiczne okazyjnie i nie jest to jego ulubiona "forma" to moim zdaniem wydawanie pieniędzy na specjalistyczną głowicę panoramiczną (sferyczną) jest nieporozumieniem. Jest to drogi sprzęt do którego obsługi potrzeba nieco wiedzy i doświadczenia, tak więc przy okazjonalnym "tworzeniu" panoram zwykła głowica (może lepsza niż standardowa) sprawdzi się z powodzeniem.
    axk dokładnie tak jak mówisz o to mi chodzi;] okazyjnie:wink:

Awatar grzechu83
    Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Odgrzeję trochę.
    Wczoraj przyszła moja Sherpa i zauważyłem coś dziwnego (chyba). Głowica po przestawieniu na pion, odchyla się nieco bardziej niż o 90 stopni. Czy to normalne, czy tylko ja trafiłem jakiś dziwny model? A jeśli to normalne, to jaki jest tego cel i przydatność?
    Oczywiście można zablokować aparat "wcześniej", ale ciekawi mnie sam sens takiego rozwiązania.
    600D + S17-70 2.8-4 OS HSM + C50 1.8 STM + 580ex + Sherpa 600R + LowePro Nova 160 ...i na razie tyle mojego

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzechu83 Zobacz posta
    Oczywiście można zablokować aparat "wcześniej", ale ciekawi mnie sam sens takiego rozwiązania.
    Ja mam inny statyw, ale zakres regulacji też jest większy. Po co? Wyobraź sobie, że trójnóg nieco "nie trzyma" pionu. Masz pewien zapas do skorygowania tego głowicą. Albo po prostu chcesz nieco pochylić kadr.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzechu83 Zobacz posta
    Odgrzeję trochę.
    Wczoraj przyszła moja Sherpa i zauważyłem coś dziwnego (chyba). Głowica po przestawieniu na pion, odchyla się nieco bardziej niż o 90 stopni.........
    Posiadam co prawda Velbon Sherpa 750R i z ciekawości sprawdziłem jak wygląda sytuacja w tym modelu - głowica po przestawieniu w pion nie odchyla się bardziej niż 90 stopni. Tak informacyjnie głowica na moim statywie ma symbol PH-157Q.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910

Uprawnienia umieszczania postów