Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Prosty sposob na przyspieszenie kompa z XP...

Bywalec Awatar chyrek
    Miasto
    Słupsk, Polska

Domyślnie Prosty sposob na przyspieszenie kompa z XP...

Ten prosty zabieg przyspiesza windows XP poprzez umieszczenie kernela systemu w pamieci operacyjnej.

...za pewnym panem:

1) Open the regedit tool (Start -> Run -> regedit.exe )

2) Use the navigation in the left and go to HKEY LOCAL MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management

3) Double click the DisablePagingExecutive attribute, and put 1 in the decimal value field
    This will make the drivers and the XP kernel run in memory.

4) Double click the LargeSystemCache attribute, and put 1 in the decimal value field
    This will improve performance of the kernel

5) Double click the IOPageLockLimit attribute. On some later versions of windows XP that doesn't exists, so if this is the case you're done Otherwise you have to put to the hex value : 4000 for pcs with 128 mb ram, 10000 for 256 mb ram and if you have more put 40000. This value specifies how many bytes can be used for I/O operations in your system.

u mnie fucktycznie da sie odczuc przyspieszenie... polecam zatem

pzdr,
    Łukasz Chyrek
    canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...

Mój fotoblog www.chyrek.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Pomysł znany już od czasów win2k. Niestety czasami potrafi, przynajmniej na win2k, spowodować kłopoty. Nie pamietam z którym programem i jakie dokładnie, ale miałem to ustawione i po przywróceniu stanu poprzedniego program zaczął działać poprawnie.

Także przyspieszajcie ale gdy się coś dziwnego dzieje, to trzeba spróbować czy czasem nie przez tę modyfikację.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Pomysł znany już od czasów win2k. Niestety czasami potrafi, przynajmniej na win2k, spowodować kłopoty. Nie pamietam z którym programem i jakie dokładnie, ale miałem to ustawione i po przywróceniu stanu poprzedniego program zaczął działać poprawnie.
    Mam tak ustawione od prawie dwoch lat na win2k i zadnych problemow.
    Byc moze akurat nie posiadam "tego" programu z ktorym ty miales problem (np nie uzywam komunikatorow ani p2p), co wskazywaloby bardziej na wine po stronie software a nie OS.

Uprawnienia umieszczania postów