Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Termiczna drukarka do zdjec?

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Mam selphy 510 w robocie - wykorzystuję ją nietypowo bo drukuję na niej identyfikatory (po wycięciu naklejane na kartę zbliżeniową) - coś jak nasze forumowe ID. Po ponad roku od zakupu nic nie blaknie, kartami ludzie przy czytnikach machają kilkadziesiąt razy dziennie trzymając kartę w rękach - ta folia którą jest toto powleczone ma bardzo dużą wytrzymałość mechaniczną - spróbujcie takie zdjęcie podrzeć ;-).
    Kolory też w miarę ok.

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Canon, na swojej stronie, twierdzi ze trwałość odbitek wynosi 100 lat, ale w to to już za bardzo nie wierzę ;-)
    Trzeba samemu sprawdzić
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Trzeba samemu sprawdzić
    Raczej tyle nie pociągne, żeby sprawdzić, fajki mnie prędzej wykończą ;-)
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Raczej tyle nie pociągne, żeby sprawdzić, fajki mnie prędzej wykończą ;-)
    5D + L

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Mam Canona Selphy CP400, którą poddałem kalibracji http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4896 .
    Krótko.
    Zalety:
    + super jakośc zdjęć (IMO lab wymięka)
    + powtarzalność tzn. kupisz kit na 36 zdjęć - masz 36 zdjęc - 0 problemów z wyschniętym tuszem itp.
    + gabaryty - można wrzucić do torby (uwaga na paprochy ! - o tym w wadach)

Wady:
    - niezbyt ekonomiczna - koszt 1 fotki to około 1,10zł (kit na 108 zdjęć na allegro), gdy nie drukuje się masówki to do zaakceptowania
    - niestety tylko 10x15, szukam większej termosublimacyjnej, moim marzeniem :-) to Kodak Professional 1400: http://www.kodak.com/global/en/profe....22.5.18&lc=en - do wyrwania za 400 EUR w Niemczech.
    - wrażliwa na kurz - jeden paproch może zrobić brzydką rysę na zdjęciu - bezwzględnie chronić przed kurzem gdy nie jest w użyciu (dot. równierz materiałów eksploatacyjnych (folia i papier)! Najlepiej trzymać w jakimś worku.

Podsumowując jeśli nie robicie masówki, to do zastosowań domowych super.
    Bardzo polecam.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

koszt wydruku przy zestawie 108zdjec wynosi 98gr

jest duzo taniej niz w drukarce atramentowej np mojego hp
    hoc z drugiej strony termosublimacja wysiada przy atramentówce i papierze foto oczywiscie.
    tylko przy atramentowce ciezko ocenic przy zakupie koszt eksploatacji. mozna zrobic 250zdjec a moze byc tez 100zdjec. wiec koszt jest plynny i zalezny od tego co sie drukuje.

przy termosublimacji wie sie dokladnie koszt. kupujesz tasme z papierem i tyle cie interesuje. konczy sie to kupujesz nastepny i tak na okraglo.

choc powiem mam hp za 1000pln z 4gb pamieciom i canona cp720 i przy typowych jasnych zdjeciach czeba sie dopatrzyc z bliska ktore lepsze.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Uzależniony

Domyślnie

Odswieze watek, kupilem sobie selphy i tak sie zakochalem w jakosci termosublimacyjnych wydrukow ze zachcialo mi sie wiekszego formatu.
    Narazie nabylem za grosze olympusa p-400, teraz kompletuje materialy na 100sztuk A4, bedzie to kosztowalo lekko ponad 400PLN. 4/PLN za 20x30 to cena prawie jak w labie, wiec jest dobrze.
    Czy sa jakies inne termosublimacyjne A4 ktore maja moze nizszy koszt wydruku?

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów