Mam parę pytań o grip do 350D i akumulatory.
1. Czy mogę go używać tylko z jednym akumulatorem? Do której kieszeni go wkładać? Ja zawsze wkładam do prawej, bo bliżej.
2. Czy mogę używać dwóch akumulatorów o różnych pojemnościach? Jak w ogóle następuje zużycie energii w gripie? Z obydwu naraz czy najpierw z jednego potem drugiego? Nie mogłem tego znaleźć w instrukcji. Zawsze wkładam akumulator o mniejszej pojemności do lewej kieszonki.
3. Po czym poznać, który akumulator w gripie jest już rozładowany, żebym mógł go naładować? I który akumulator pierwszy się zużywa? Z prawej czy lewej kieszonki?
4. Czy mogę ładować nieoryginalne akumulatory w ładowarce Canona?
5. Dlaczego kiedy wkładam świeżo naładowany akumulator do gripa, wyświetla mi się (czasami) informacja o tym, że bateria jest zbyt słaba, by wyczyścić matrycę, a kiedy włożę akumulator bezpośrednio do aparatu, bateria jest sprawna? Kiedyś miałem taki problem, że wyświetlało mi się, że bateria jest rozładowana, a gdy wyjąłem jeden akumulator z gripa, wyświetlało że jest pełna.
6. Wskaźnik energii na wyświetlaczu pokazuje ilość mocy w obydwu akumulatorach naraz, czy tylko w jednym?
Co do podpunktu 5 - kiedy wyjąłem gripa z aparatu, wsadziłem akumulator bezpośrednio i działało, a potem znowu zamontowałem grip i wsadziłem akumulatory, o dziwo pisało że już jest ok i że można podnieść lustro do czyszczenia...
Dzięki za odpowiedzi.