Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Digital Photo professional

extrakoles
    Guest

Domyślnie Digital Photo professional

Witam, szukam dobrego programu do obróbki RAW, posiadam 300D...
    Chciałbym spróbować DPP ale.... no cóż...
    Na stronkach są tylko updatery Canonowskie...... a ja nie mam płyty która była zawarta z aparatem.... co ma zrobić

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez extrakoles Zobacz posta
    ...posiadam 300D...
    .... a ja nie mam płyty która była zawarta z aparatem.... co ma zrobić
    Najpierw to uzupełnić dane w panelu użytkownika i wpisac z jakiego jest miasta to sie może okaże, że sąsiad ma

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

extrakoles
    Guest

Domyślnie

Dublin :-(

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

DPP? Nieee

RawShooter Essentials
    Najlepszy... (w tej cenie)
    Najłatwiejszy...
    Najładniejsze fotki...
    Najtańszy...(bo za darmo )

Download na www.pixmantec.com
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez extrakoles Zobacz posta
    Dublin :-(
    http://www.canon-board.info/member.php?u=3093 może ma

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

zaraz zaraz.... ja dpp nie mialem z plytki tylko calego z neta.... poszukam gdzies linka zaraz... (no chyba ze trzeba miec zoom browsera lub cos podobnego i wtedy dpp ze strony sie instaluje)

-->AdrianP - nie do konca najlepszy (a moze nie dla wszystkich) patrz: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11961

nie moge znalezc linku z ktorego sciagnalem dpp - ale pewnie to jest tak, ze zeby go zainstalowac musisz miec zainstalowany jeden z softow do aparatu (zoom browser itp), wiem na pewno ze ja z plytki dpp nie mialem zadnego zainstalowanego i ze "updatem" zainstalowala mi sie pelna wersja..

inne pytanko: jak zmusic dpp zeby obrabial rowniez rawy z S45 a nie tylko z lustrzanek????
    Ostatnio edytowane przez sail0r ; 24-09-2006 o 18:45
    S45 user

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sail0r Zobacz posta
    nie moge znalezc linku z ktorego sciagnalem dpp - ale pewnie to jest tak, ze zeby go zainstalowac musisz miec zainstalowany jeden z softow do aparatu (zoom browser itp), wiem na pewno ze ja z plytki dpp nie mialem zadnego zainstalowanego i ze "updatem" zainstalowala mi sie pelna wersja.
    Bo tak jest.DPP odkąd pamiętam było udostępniane jako update. Możesz ściągnąć z tej strony: http://www.usa.canon.com/consumer/co...wnloadIndexActWybierz model aparatu itd. Tam jest zresztą napisane co potrzebujesz, aby zainstalować ten program. 8)
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Zauważyłem, że wiele osób ma kłopot z zainstalowaniem najnowszej wersji Digital Photo Professional (update do pobrania od Canona) z powodu braku wersji uprawniającej do update'u. Zauważyłem, bo sam taki miałem zanim nie doszedłem do tego co nastpuje (na przykładzie najnowszego pliku update DPP22UPD_EN.exe):

Plik DPP22UPD_EN.exe jest wykonywalnym (.EXE) archiwum typu .CAB. Dlatego prawdopodobnie każdy program obsługujący tego typu archiwa zdoła rozpakować DPP22UPD_EN.exe bez uruchamiania domyślnego instalatora - rozpakować do dowolnego folderu na dysku. Ja skorzystałem z mojego ulubionego WinRARa (prawym klawiszem na ikonce pliku DPP22UPD_EN.exe: WinRAR > Wypakuj do DPP22UPD_EN\). W tak powstałym podfolderze ...\INSTALL\COMMON znajduje się plik właściwego instalatora Install.exe, który wystarszy uruchomić żeby najnowszy DPP zainstalował się bez sprawdzania czy w systemie zainstalowano wcześniejszą wersję uprawniającą do update'u.

Jeśli sie powtarzam to wybaczcie, ale może jednak komuś się przyda...

Pozdrawiam

ewg

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

ooo dobre ....

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie

U mnie nie to nie działa. Winrar go nie wypakowuje.
    Kiedyś tu była stopka:-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów