Witam, szukam dobrego programu do obróbki RAW, posiadam 300D...
Chciałbym spróbować DPP ale.... no cóż...
Na stronkach są tylko updatery Canonowskie...... a ja nie mam płyty która była zawarta z aparatem.... co ma zrobić![]()
Witam, szukam dobrego programu do obróbki RAW, posiadam 300D...
Chciałbym spróbować DPP ale.... no cóż...
Na stronkach są tylko updatery Canonowskie...... a ja nie mam płyty która była zawarta z aparatem.... co ma zrobić![]()
Dublin :-(
DPP? Nieee
RawShooter Essentials
Najlepszy... (w tej cenie)
Najłatwiejszy...
Najładniejsze fotki...
Najtańszy...(bo za darmo)
Download na www.pixmantec.com
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.
zaraz zaraz.... ja dpp nie mialem z plytki tylko calego z neta.... poszukam gdzies linka zaraz... (no chyba ze trzeba miec zoom browsera lub cos podobnego i wtedy dpp ze strony sie instaluje)
-->AdrianP - nie do konca najlepszy (a moze nie dla wszystkich) patrz: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11961
nie moge znalezc linku z ktorego sciagnalem dpp - ale pewnie to jest tak, ze zeby go zainstalowac musisz miec zainstalowany jeden z softow do aparatu (zoom browser itp), wiem na pewno ze ja z plytki dpp nie mialem zadnego zainstalowanego i ze "updatem" zainstalowala mi sie pelna wersja..
inne pytanko: jak zmusic dpp zeby obrabial rowniez rawy z S45 a nie tylko z lustrzanek????
Ostatnio edytowane przez sail0r ; 24-09-2006 o 18:45
S45 user
Bo tak jest.DPP odkąd pamiętam było udostępniane jako update. Możesz ściągnąć z tej strony: http://www.usa.canon.com/consumer/co...wnloadIndexActWybierz model aparatu itd. Tam jest zresztą napisane co potrzebujesz, aby zainstalować ten program. 8)
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Zauważyłem, że wiele osób ma kłopot z zainstalowaniem najnowszej wersji Digital Photo Professional (update do pobrania od Canona) z powodu braku wersji uprawniającej do update'u. Zauważyłem, bo sam taki miałem zanim nie doszedłem do tego co nastpuje (na przykładzie najnowszego pliku update DPP22UPD_EN.exe):
Plik DPP22UPD_EN.exe jest wykonywalnym (.EXE) archiwum typu .CAB. Dlatego prawdopodobnie każdy program obsługujący tego typu archiwa zdoła rozpakować DPP22UPD_EN.exe bez uruchamiania domyślnego instalatora - rozpakować do dowolnego folderu na dysku. Ja skorzystałem z mojego ulubionego WinRARa (prawym klawiszem na ikonce pliku DPP22UPD_EN.exe: WinRAR > Wypakuj do DPP22UPD_EN\). W tak powstałym podfolderze ...\INSTALL\COMMON znajduje się plik właściwego instalatora Install.exe, który wystarszy uruchomić żeby najnowszy DPP zainstalował się bez sprawdzania czy w systemie zainstalowano wcześniejszą wersję uprawniającą do update'u.
Jeśli sie powtarzam to wybaczcie, ale może jednak komuś się przyda...
Pozdrawiam
ewg
U mnie nie to nie działa. Winrar go nie wypakowuje.
Kiedyś tu była stopka:-)