Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: trzeba się spieszyć statywy kupować ponoć włókno węglowe ma być

Pełne uzależnienie

Domyślnie trzeba się spieszyć statywy kupować ponoć włókno węglowe ma być

ponoć włókno węglowe ma jakoby być szkodliwe (jak azbest albo i bardziej) i w związku z tym ma być zabronione

https://www.otomoto.pl/news/wlokno-w...ymi-przepisami

ja ostanio tak ze dwa lata temu kupiłem - zwykle kupuję takie długożyciowe statywy bo lubię wieczne narzędzia - to taka ekologia dobrze rozumiana (ostatni kupiłem z 15 lata temu i pewnie bym dalej używał ale nóg nie umiem rozkręcić żeby wyczyścić bo już mu się należy - więc kupilem nowy - no i trochę nieekologicznie chciałem cztery sekcje), tym razem padło na leofoto, polecam bo zadziwiająco premium ten chiński produkt jest.
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 15-04-2025 o 19:19
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Domyślnie Odp: trzeba się spieszyć statywy kupować ponoć włókno węglowe ma być

To pachnie grubymi nićmi. I lobbystami.
    Zawsze zafascynowany jestem wybiórczością takich zarządzeń.
    Ciekawe czy zastanawia się tam ktoś nad losem miliardów energooszczędnych żarówko-świetlówek pomysłu niejakiego Philipsa, wypartych przez jeszcze bardziej ekologiczne "żarówki" LEDowe. I kto myśli o utylizacji akumulatorów z aut elektrycznych, a wcześniej o wpływie produkcji tych aut na ślad węglowy, dziurę ozonową (to już zapomniany, niemodny motyw ), plastiki w oceanach i degradację plemników.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

mam dwa karbonowe statywy, bardzo mały i bardzo duży, i szukam trzeciego kompaktowego w góry myślę nad Ulanzi Y lub coś podobnego, w okolicy 1kg
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    To pachnie grubymi nićmi. I lobbystami.
    Zawsze zafascynowany jestem wybiórczością takich zarządzeń.
    Ciekawe czy zastanawia się tam ktoś nad losem miliardów energooszczędnych żarówko-świetlówek pomysłu niejakiego Philipsa, wypartych przez jeszcze bardziej ekologiczne "żarówki" LEDowe. I kto myśli o utylizacji akumulatorów z aut elektrycznych, a wcześniej o wpływie produkcji tych aut na ślad węglowy, dziurę ozonową (to już zapomniany, niemodny motyw ), plastiki w oceanach i degradację plemników.
    jakiś rok temu zmieniłem (częściowo) flaki dobrego blaszaka - wszytko hulało na rawach z r5 nawet się nie zająknął, na filmach również - myślę że windows 11 wygrywa w cuglach wszystkie konkursy na generację elektrośmieci - ekologia w czystej postaci
    EOS 3, 5D, R5

Uprawnienia umieszczania postów