Strona 55 z 61 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 606

Wątek: Komputer dla fotografa 2024

Bywalec
    Miasto
    wyohataka

Domyślnie Odp: Komputer dla fotografa 2024

ale bumersko sie zrobilo
    KONSTYTUCJA RP Art. 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane.

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

nie mówi się Fortran, mówi się Fortnite

serio, czy ktoś tu jest młodszy ode mnie i zaczynał np od WinXp? taki challenge
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Pamiętam jak grałem w GTA bodajże Vice City. Jak wychodziłem na plażę w jakiejś tam bogatej dzielnicy, gdzie były wieżowce nad oceanem, to patrząc się na morze lub w piasek czy w niebo miałem z 30-40fpsów, a jak spojrzałem tylko na te budynki właśnie, to klatki spadały mi do 5-7 jakoś i... za chiny nie pomyślałem, że potrzebuję zmienić komputer . Po prostu będąc w tej lokalizacji biegłem przed siebie patrząc się w piasek. Tak się grało, nie to co teraz. Kiedyś to było...

a teraz? Dobry komputer, a gram w Football Managera bo brak czasu na inne gry. No i generalnie wszelkie gry turowe lubię w obecnej sytuacji życiowej, czyli czekam na Cywilizację VII (gram w serię od I części na Amigę. Najlepsza gra ever).
    Ostatnio edytowane przez mystek ; 10-01-2025 o 19:01

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    No i generalnie wszelkie gry turowe lubię w obecnej sytuacji życiowej, czyli czekam na Cywilizację VII (gram w serię od I części na Amigę. Najlepsza gra ever).
    z dokladnoscia do PC nie Amiga mi cos tam... podpisuje sie. tez czekam na VII. juz tylko miesiac...
    www albo tez flickr

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    tak, tak...

i jak to powiedziala moja corka... "o, oni tu w Berlinie zbudowali ten most z Mario Karts"...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Canon EOS R10-20241218-9312.jpg
Wyświetleń:	6
Rozmiar:	1,81 MB
ID:	19210
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Sid Meier, Microprose...zarwane nocki, bolący kark...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mamrot Zobacz posta
    Pacholęciem będąc, byłem z wujem studiującym informatykę w Pałacu imienia Iosifa Wissarionowicza, gdzie zainstalowana była Odra.
    Najsampierw wpisywało się na listę kolejkową, po czym już po trzech godzinach można było przystąpić do dziurkowania kart.
    Nie mam pojęcia ile kB informacji zajmowała taka karta, ale całość operacji pochłaniała około 2 kg makulatury.
    Noszenie takich kart jako zakładki do podręczników i robienie na nich odręcznych notatek dawało +100 do yntelygencji,
    przynajmniej w gronie koleżanek tych bardziej atrakcyjnych.

Załącznik 19209
    u mnie na wsi te maszyny do kart były dostępne bez problemu - znaczy bez kolejki, oczywiście potem trzeba było wrzucić kupkę kart do okienka i czekać na wydruk (tak ze dwie godziny jak się wiedziało kiedy odbierają z okienka) dość szybko się nauczyłem ze sprytny student może mieć dostęp nie tyko do odry czy riada ale również do cybera, formalnie koncówki od cybera nie wolno było studentom używać ale nikt tej końcowki nie pilnował więc jak sprytny student nauczył się jak wczytać karty, przesunąć swój krótki job na początek kolejki i skierować wydruk na drukarkę przy końcówce to mógł mieć wydruk po 5 minutach i miał

a te karty to najlepiej było trzymać w pudełku po butach - idealnie pasowały
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 10-01-2025 o 19:44
    EOS 3, 5D, R5

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Erę komputerów można też dzielić na dyski HDD typu "Master/Slave", potem SSD i w międzyczasie wchodzi poprawność polityczna czyli to samo zmienione na "Primary/Secondary"

Ref. "'Master' and 'slave': Tech terms face scrutiny amid anti-racism efforts" - https://www.cnet.com/culture/master-...acism-efforts/

A camera flash shows a switch to change between master and slave modes:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20200606-camera-flash-slave-02.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	64,3 KB
ID:	19212

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta

serio, czy ktoś tu jest młodszy ode mnie i zaczynał np od WinXp? taki challenge
    windows xp to dojrzały system, bardzo dojrzały miał nawet 64 bitową wersję - pierwszy windows jaki zaintalowałem to Windows 2 przypuszczam że była to wersja 2.10 lub 2.11 i nie zrobił na mnie jakiegoś kolosalnego wrażenia - pierwszy program (pod windowsy) napisałem na Windows 3.0 ucząc się z kserokopii ksiązki Petzolda do wersji 2.0
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 10-01-2025 o 19:57
    EOS 3, 5D, R5

Pełne uzależnienie

Oprócz Master i Slave jeszcze było Cable Select.

Strona 55 z 61 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów