Witam, jak przeprowadzić mikroregulację AF R7 i 100-500. Chodzę po menu aparatu i nie mogę znaleźć pozycji do mikroregulacji.
Witam, jak przeprowadzić mikroregulację AF R7 i 100-500. Chodzę po menu aparatu i nie mogę znaleźć pozycji do mikroregulacji.
Nie znajdziesz.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
To jak ją przeprowadzić?
Nie ma takiej opcji, jedynie serwis. Ale jeśli zestaw Ci nie trafia, to raczej coś (body lub szkło) masz uszkodzone. Generalnie poza jakimiś mniej (lub bardziej, jak kto woli) wiarygodnymi wpisami z netu, nie spotkałem osobiście (osobiście!) nikogo, kto miałby problemy z celnością AF w body z serii R.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
Ostatnio edytowane przez mirror ; 22-05-2024 o 13:06
EOS 3, 5D, R5
Wiem i dlatego to wyraźnie zaznaczyłem. A co do postów na forum w tym temacie, to 99% z nich jest autorstwa jednej osoby, która jest dla mnie kompletnie niewiarygodna.
Zarówno EF, jak i RF, działają u mnie tak samo precyzyjnie. Zarówno na R, jak i na R7 (bo takie body mam). I również nie zetknąłem się osobiście z żadną osobą, u której byłoby inaczej. Nie neguję, że na pewno trafiają się uszkodzone egzemplarze, ale tutaj, jak również napisałem, bez serwisu się nie obędzie.
Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
galeria na forum Canon-board
galeria na stronie lotnictwo.net.pl
galeria.solti.pl
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
kupione nowe w listopadzie 23