Witam,
Ktoś doradzi czy warto pakować się jeszcze w 1DX-a? Słyszałem jeszcze bardzo dużo pozytywów odnośnie tego pancernego i nie młodego sprzętu. Zaznaczam że przechodzę z Canona 7Dmk2
Witam,
Ktoś doradzi czy warto pakować się jeszcze w 1DX-a? Słyszałem jeszcze bardzo dużo pozytywów odnośnie tego pancernego i nie młodego sprzętu. Zaznaczam że przechodzę z Canona 7Dmk2
Wszystko zależy od docelowego przeznaczenia, ceny aparatu i jego stanu. Na pewno nie jest tak, że absolutnie nie.
Powiem tak. Oczywiście sport, kultura , reportrerka, ale jestem ciekaw czy coś idzie tym zrobić np jakiś krajobraz.
--- Kolejny post ---
Co do ceny to około 3,5 tys przebieg 100 tys na pierwszej migawce.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
No właśnie waga jest też minusem....
--- Kolejny post ---
Myślałem też o 5dmk IV co sądzicie o tym?
też jestem zdania żebyś się wstrzymał, dopłać do R6, tak szczerze z dobrego serca radzę
1DX ma jak najbardziej sens, ale raczej do pracy na statywie
czyt. "nie chce mi się nosić kloca ważącego tyle co cały set R6+70-200 f4"
właśnie też miałem polecić ew. przesiadkę na 5D, nawet mk III, to był świetny aparat. IV nie miałem w rękach, ale słyszałem, że obrazek z niej nie zachwycał (może to jakieś odosobnione opinie, nie wiem)
ale i tak dopłać do R6
Własnie też słyszałem o 5dmk iv niezbyt mocne opinie..i w sporcie chyba też się nie sprawdzi.
W 5dmk 3 bedzie jeszcze gorzej w sporcie...Nie wiem ale obrazek z 1DX naprawdę nie jest ponoć zły...