Na te zielone czy czerwone znaczniki/kreski w body to bym wielkiej uwagi nie zwracał. Mam w tej chwili 3 szt. oryginalnych aku LP-E6N Canon i 1 szt. LP-E6NH. Tylko ta ostatnia ma komplet zielonych kresek (trudno, żeby nie miała, skoro jest z zestawu ze świeżo zakupionym R7). Wszystkie LP-E6N (2 szt. z 2015 r., 1 szt. z 2018 albo 2019 - nie pamiętam) mają po 1 czerwonej kresce. Nie zauważyłem natomiast, żeby mimo pojawienia się czerwonej kreski aku jakoś wyraźnie gorzej trzymały. Powiedziałbym nawet, że różnica jest niezauważalna.
Ciekawostka też taka, że najmłodszy z tej trójki LP-E6N pochodzi z zestawu z Canonem R i już jako nowy, przy pierwszym użyciu, pokazywał tylko dwie zielone kreski. Nie robiło mi to jednak żadnej różnicy i nie reklamowałem go jako wadliwego, bo zarówno wtedy, jak i teraz, pracuje bez zarzutu i żaden z moich aparatów nie miał nigdy na nim problemów z wydajnością.
--- Kolejny post ---
A padają? Mi nigdy żaden nie padł. Ba, do dziś działają mi oryginalne aku od 30D z roku... hmmm, chyba z 2007