Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 446

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Czy mógłbym prosić jakiegoś uprzejmego posiadacza R6mk2 o test zapełnienia bufora - czy po zapełnieniu bufora, też musicie czekać 10-20 sekund (w zależności od karty), aby móc wykonać pierwsze zdjęcie?
    Poprosiłbym o test z RAW/cRAW i informację jaką kartę macie i jaki firmware.
    Elektroniczna migawka, RAW, bufor pokazuje 74 foty, seria H+, po zapełnieniu, jakieś 4 sekundy przerwy i zaczyna się odnawiać (dość szybko), ale jak znów zrobię np. 15 zdjęć i zapełnię bufor, to ponownie się odnawia dopiero po ok. 12 sekundach.
    Kartę mam taką jak niżej, innych testów nie będę robił, bo ja tego i tak nie wykorzystam...

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	LExar.jpg
Wyświetleń:	124
Rozmiar:	30,7 KB
ID:	18213

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Bardzo dziękuję, czyli nie mam upośledzonej puszki, tylko ten korpus już tak ma.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

Panowie, chciałbym przetestować jakąś lepszą kartę UHS-II 128GB najchętniej (więcej mi nie potrzeba). Wiąże się to z kolejnymi testami R6mk2. Dzisiaj fociłem serie na mechanicznej migawce i dziwnie niekiedy zachowuje się ten aparat, tj strzelam serie zdjęć (nie wiem ile poszło, ale buforu nie zapełniłem, mogłem focić dalej) i kiedy szybko po takiej serii zdjęć włączam przegląd zdjęć i kręcę kółeczkiem aby przewijać zdjęcia, to niekiedy aparat mega laguje, tj świeci się lampka "czytania" plików na stałe, na czerwono, ekran robi się ciemny i czekam sobie tak dosłownie z 10-15 sekund, aż się odwiesi.

Na co mógłbym zmienić Lexara 1800x UHS-II 128gb?

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez mystek Zobacz posta
    Panowie, chciałbym przetestować jakąś lepszą kartę UHS-II 128GB najchętniej (więcej mi nie potrzeba). Wiąże się to z kolejnymi testami R6mk2. Dzisiaj fociłem serie na mechanicznej migawce i dziwnie niekiedy zachowuje się ten aparat, tj strzelam serie zdjęć (nie wiem ile poszło, ale buforu nie zapełniłem, mogłem focić dalej) i kiedy szybko po takiej serii zdjęć włączam przegląd zdjęć i kręcę kółeczkiem aby przewijać zdjęcia, to niekiedy aparat mega laguje, tj świeci się lampka "czytania" plików na stałe, na czerwono, ekran robi się ciemny i czekam sobie tak dosłownie z 10-15 sekund, aż się odwiesi.

Może to pomoże

https://rfshooters.com/blog/cameras/.../memory-cards/

a nie liczyłbym na jakiś cud.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Używa ktoś combo r6 i r6m2? Rawy są podobne kolorystycznie?
    Używałem przez ponad rok równolegle R6 i R62, obecnie R3 i R62, jak robię na dwa aparaty i potem mieszam pliki wszystkie po dacie to nie jestem praktycznie w stanie odróżnić co z czego, w obóbce nie ma praktycznie żadnej różnicy... Oczywiście na etapie robienia zdjęć różnica między r6 1/2, a R3 jest bardzo wyraźna

Pełne uzależnienie
    Miasto

https://www.kingston.com/pl/memory-c...capacity=128gb

Najtaniej kupisz ją w Morele https://www.morele.net/karta-kingsto...28gb-10166215/ Można też tam kupić sobie firmowy czytnik kart https://www.morele.net/czytnik-kings...1-mlp-6592276/

Testy kart pamięci pod kątem użytkowania ich z R6 Mark II:

1. https://rfshooters.com/blog/cameras/.../memory-cards/

2. https://alikgriffin.com/best-memory-...on-r6-mark-ii/

Pod 1. nie znajdziesz swojego Lexara, ale pod 2. już tak.

Uzależniony
    Miasto
    Kraków

#Sal - przetestowałem buffer i mam podobne wyniki jak Bangi, tj 74 foty w bufferze. Po zapełnieniu mija kilka sekund i zaczyna się napełniać. Napełnianie trwa około 10 sekund, jak liczyłem w głowie i można trzaskać dalej.

Uzależniony
    Miasto
    .

#Sal - przetestowałem buffer i mam podobne wyniki jak Bangi, tj 74 foty w bufferze. Po zapełnieniu mija kilka sekund i zaczyna się napełniać. Napełnianie trwa około 10 sekund, jak liczyłem w głowie i można trzaskać dalej.
    W podforum o r5mk2 ludzie pisali że R6 blokuje migawkę na czas opróżnienia bufora. Chyba że chodziło o precapture.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Jest nowy firmware:

https://www.canon.co.uk/support/cons...tcm:14-2232841

Zainstalowałem i nic nie wybuchło
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 26-09-2024 o 23:00

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Może głupie pytania / zagadnienie, ale... jak to jest z tym IS w aparacie? Jak podepnę szkło Canona bez IS to rozumiem, że IS w aparacie będzie działać (zakładam, że w body włączona jest ta opcja)?

A jak to będzie podczas panoramowania takim szkłem bez IS, czy body ma jakiś tryb rozpoznawania takiej sytuacji, czy może projektanci nie przewidzieli tego, że ktoś będzie chciał panoramować szkłem bez IS?

Jakie macie z tym doświadczenia?

Strona 37 z 45 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów