Strona 45 z 45 PierwszyPierwszy ... 35434445
Pokaż wyniki od 441 do 446 z 446

Wątek: Canon EOS R6 Mark II

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS R6 Mark II

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Z grupy na FB

Załącznik 18404
    ingerencja w oprogramowanie - tylko magic lantern przychodzi mi do głowy ale chyba nie ma wersji na nic nowszego od R, wniosek nasuwa się sam nasza ulubiona firma stawia na dziwacznie i bez sensu ograniczone interfejsy użytkownika w których ograniczenia mają się nijak do możliwości sprzętu więc to nic dziwnego że ludzie kombinują jak dostać to za co się zapłacili - o ile oczywiście ta ekspertyza jest prawdziwa

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Qgiel Zobacz posta
    Przytoczony tutaj serwis ( pro club ? ) tak twierdzi w swojej ekspertyzie i liczy sobie 2290 PLN.
    Co do mnie, to w zupełności mógłbym się obyć bez tych poprawek, bo nic ważnego do obsługi nie wniosły.
    jak 90% procent poprawek firmware naszej ulubionej firmy pozostałe 5% to poprawa grubych niedoróbek softu z którym nie zdążyli na premierę (sporo poprawek do R5 prawie dwa lata zajęło naprostowanie decyzji projektanta który zdecydował się na nie używać rzeczywistego pomiaru temperatury), a kolejne 5% to nikomu niepotrzebna funkcjonalność zrobiona marketingowo, a w rzeczywistości nie nadaje się do użytku np. hires w R5, za czasów lustrzanek 99.9% poprawek było nieistotne (najczęściej poprawa błędu językowego w jakimś egzotycznym dialekcie) teraz tylko 95%.

Oczywiście uważam że R5 to genialny korpus gdyby ktoś miał wątpliwości
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-10-2024 o 07:57
    EOS 3, 5D, R5

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    ale czy jest taka możliwość że po updacie coś się sfajczyło na MB? mogę to sobie wyobrazić, pytanie czy tak serio jest
    ale serwis nie napisał nic o sfajczeniu tylko o ingerencji w oprogramowanie - dla mnie to takie trochę sprzeczna informacja i nie do końca rzetelna, bo nawet nie napisali na czy miałaby ta naprawa polegać... aż za taką kasę, chyba, że np. trzeba rozkręcić, wylutować jakiś element z BIOS i wlutować nowy, nie wiem, nie znam się aż tak.

Dziwne to wszystko, bo ja bym jednak oczekiwał szczegółowej informacji jaka dokładnie będzie naprawa, tym bardziej, że mam za to zapłacić - rozumiem, że nie muszą się szczegółowo tłumaczyć z naprawy gwarancyjnej, ale z odpłatnej powinni.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Dziwne to wszystko, bo ja bym jednak oczekiwał szczegółowej informacji jaka dokładnie będzie naprawa, tym bardziej, że mam za to zapłacić.
    Ty chyba nieuważnie czytasz na forum wątki o działalności Autoryzowanego Serwisu.
    Nie to ładne co ładne, ale co się komu podoba.
    Ja
    Człowiek potyka się o kretowiska, nie o góry.
    Konfucjusz

Obstawiam, że oni nie będą nic lutować. Wymieniają raczej całą płytę.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Ty chyba nieuważnie czytasz na forum wątki o działalności Autoryzowanego Serwisu.
    Czytam, czytam. Kiedyś nawet ten serwis uczestniczył w forum, stare czasy.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Z grupy na FB

Załącznik 18404
    Wg tego co pisał na FB "poszkodowany" przez serwis, po interwencji w Canon, mają naprawić w ramach gwarancji.

Strona 45 z 45 PierwszyPierwszy ... 35434445

Uprawnienia umieszczania postów