Więc twierdzisz, że Picasso jest znanym artystą bo używał odpowiednich farb?Piękna autotyrka.
--- Kolejny post ---
A teraz okazuje się, że smartfony mimo o wiele niższej dynamiki matrycy potrafią poprawniej naświetlić bardziej kontrastowe sceny od aparatów pełnoklatkowych. W ułamku sekundy robią bowiem wielokrotną ekspozycję o różnych stopniach EV i składają w całość. Aparaty tego nie potrafią bo mają zbyt cienkie procesory. Są wprawdzie tryby HDR ale efekty są delikatnie mówiąc - średnie.
--- Kolejny post ---
A myślisz, że marże na jakichś tam R6 czy innych A7IV są mniejsze? Tutaj dopiero dyma się klientów bo konkurencja mniejsza a więcej fanbojów jedynej słusznej marki i onanistów sprzętowych.
--- Kolejny post ---
Ta prośba jest zupełnie bez sensu, bo niczego nie dowodzi. To że wrzuci artystyczne zdjęcie nie udowodni tezy, że smartfonem "też można". Parę stron wcześniej wrzuciłem kilkanaście artystycznych smartfonowych zdjęć konkursowych. JP może nie wrzucić bo po prostu może nie jest artystą. Ja zresztą też nie jestem a gdybym nim był, to nie dzięki posiadanemu urządzeniu a wrodzonemu talentowi.
Chociaż na forach fotograficznych pełno jest jełopów co myślą, że zdjęcie przedstawiające jakiś obiekt zrobione jasnym obiektywem z otwartą przysłoną jest automatycznie "artystyczne"
--- Kolejny post ---
Nie wysilaj się, z chorymi psychicznie nie wdaję się w dyskusje. Bez odbioru![]()