Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Canon R 2021 A.D.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    No jest bez dwóch zdań. Jakoś nie wyobrażam sobie użytkowania obecnie aparatu bez "joysticka".
    No to pięknie,to faktycznie może boleć.

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

Cytat Zamieszczone przez MR_ Zobacz posta
    No to pięknie,to faktycznie może boleć.
    Odezwie się zaraz kupa osób, że przecież można miziać paluchem po ekranie dotykowym Ale mając oko przy przy EVF nie jest to dobra opcja i serio uzależniłem się od dżoja podobnie jak od obrotowego pokrętła w radiu samochodowym
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

Odezwie się zaraz kupa osób, że przecież można miziać paluchem po ekranie dotykowym Ale mając oko przy przy EVF nie jest to dobra opcja i serio uzależniłem się od dżoja podobnie jak od obrotowego pokrętła w radiu samochodowym
    Też mi się tak wydaję. No nic, chyba zostanie Z5 i jakoś będzie trzeba naciągnąć budżet by starczyło na początek na 50S. Do 14 jest jeszcze promocja.
    W sumie, on jest na tyle świeży że do końca roku będzie 4 z przodu jak nic. Szkoda że black friday nie jest na wiosnę wrr.
    Ostatnio edytowane przez MR_ ; 03-02-2021 o 08:28

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie Odp: Canon R 2021 A.D.

Tak wracając do tematu zastanawiam się czy brak joysticka jest bardzo upierdliwe przy wyborze AF
    Sam narzekałem na brak dzojstika w R-ce, ale od aktualizacji 1.6 softu, ten brak przestał być dla mnie istotny.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Mizianie po prawej górnej części ekranu , względem robienia tego samego joytikiem w trybie servo z wykrywaniem twarzy/oka nie stanowi absolutnie żadnego problemu. Nawet z przyłożonym okiem do EVF, bo erKa ma ********ą ergonomię i zupełnie inaczej trzyma się aparat, niż malutkiego soniaka. Mało tego Rka ma genialny i represywny wyświetlacz i ja praktycznie od 2 lat pracuję tylko na LV. Jak masz szybką konieczność zmiany punktu Af z prawej na lewą stronę kadru poprostu dotykam palcem lewej ręki gdzie ma być ostrość i tyle. Dla mnie jest to szybsze rozwiązanie od EVF/joystick.

Miasto

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

Też mi się tak wydaję. No nic, chyba zostanie Z5 i jakoś będzie trzeba naciągnąć budżet by starczyło na początek na 50S. Do 14 jest jeszcze promocja.
    W sumie, on jest na tyle świeży że do końca roku będzie 4 z przodu jak nic. Szkoda że black friday nie jest na wiosnę wrr.
    @MR_ Uważam , że to bardzo dobra decyzja iść w stronę Z5 + 50s

Moja lepsza połowa od razu przechwyciła Nikona Z6 z Nikonem Z 50 mm f/1.8s i robi świetne foty (Canona żadnego już nie chce widzieć

https://35photo.pro/photo_5581587/
    https://35photo.pro/photo_5627516/
    https://500px.com/photo/1027516393/p...-by-anna-rawka
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-02-2021 o 10:44
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

No i ?
    @candar. No i? No i wypadałoby prezentować jakąś konsekwencję w wypowiedziach. Albo obiektyw jest "zacny" albo "mydlany". I żadna nowa premiera tego nie zmiania. Co najwyżej może zmienić pozycję danego obiektywu, powiedzmy w Top 10 obiektywów danej klasy, np. portretówek. Ale mam nadzieję że dostrzegasz subtelność, iż "mydlany" i "zacny" to nie są słowa bliskoznaczne w kontekście opisywania cech danego obiektywu.

Coś jeszcze wyjaśnić? Pytaj śmało.
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Miasto

Domyślnie Re: Odp: Re: Odp: Re: Odp: Canon R 2021 A.D.

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    @candar. No i? No i wypadałoby prezentować jakąś konsekwencję w wypowiedziach. Albo obiektyw jest "zacny" albo "mydlany". I żadna nowa premiera tego nie zmiania. Co najwyżej może zmienić pozycję danego obiektywu, powiedzmy w Top 10 obiektywów danej klasy, np. portretówek. Ale mam nadzieję że dostrzegasz subtelność, iż "mydlany" i "zacny" to nie są słowa bliskoznaczne w kontekście opisywania cech danego obiektywu.

Coś jeszcze wyjaśnić? Pytaj śmało.
    Pozwolisz łaskawie, że swoje TOP 10 szkieł portretowych sam będę ustalał na podstawie własnych doświadczeń i zdjęć? EF 85 1.2 II L USM z 2006 roku jest sztandarowym przykładem "zacnego" (budowa , czyli L-ka) i "mydlanego" (praca na w pełni otwartej przysłonie) szkła (dla mnie oczywiście). Dla innych moze to być cud, miód i orzeszki.

BTW - nie jestem ciekawy, czy nawet miałeś i używałeś to szkło.

Tyle
    Ostatnio edytowane przez candar ; 03-02-2021 o 11:29

Początki nałogu

Masz zupełną rację, co do kupy, jestem lewooczny, patrząc w wizjer, trzymając prawą dłonią aparat maźnę sobie po ekranie kciukiem czyli jednym ruchem ustawiam ostrość gdzie potrzebuję. A ponieważ "ślizgacz" tak sobie ustawiłem, że przeciągając kciukiem zmieniam wielkość pola AF, a dotykając jego prawej krawędzi pojawia mi się albo znika histogram, stwierdzam, oczywiście tylko w wypadku mej kupy, że odczucia związane z rocznym amatorskim używaniem R sprawiają, że nie przesmradzam w tym temacie, aczkolwiek przyjmuję, że kupa kupie nie równa. Tu bym wkleił ikonki z twojego posta, ale nie mogę, bo mi na tablecie nie wyskakują.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Silesia

Czytałem na bloku spider (Czy jakoś tak) że gościu testował z6 R i A7III . Generalnie bardziej był zadowolony z R biorąc pod uwagę np AF-C niż z Z6. Czy to może być prawda ?
    (Sorki że tak stękam, ale dla mnie to Full kasy A za rok nie zmienię i w koszty nie wrzucę)
    Ostatnio edytowane przez MR_ ; 03-02-2021 o 16:38

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów