Jeśli to jest Twoje pierwsze zdjęcie w życiu, to jest zaje...
A jeśli trzecie, albo czwarte, i coś już w sieci widziałeś...to co wnosi do kompozycji ta kupa gruzu zajmująca 1/4 kadru?
Ostatnio edytowane przez Eberloth ; 04-01-2021 o 00:16
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
trothlik
"Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".
Eos R, EF24-105 L, Sigma 35 1.4A - żeby strzelać knoty niepotrzebny ci taki sprzęt.
Moja rada - zanim coś opublikujesz odczekaj pół roku. Po tym czasie emocje związane z tym zdjęciem opadną, sam zauważysz że nie ma tu ani ciekawej kompozycji, ani ciekawego tematu, jakoś techniczna też kuleje i... skasujesz je bez litości.
Zdjęcia jak zdjęcia, do Magnum brakuje. ale te połajanki są po diabła. Widziałem tu gorsze gnioty tzw. uznanych forumowiczow, które, nie niepokojone przez nikogo, spokojnie prężą swoje kulturalne muskuły.
Druga fotka daje możliwości uzyskania fajniejszego obrazka.
Spróbuj ciaśniej skadrować usuwając trochę z prawej i z dołu.
Popracuj nad bardziej wyrazistym mostem - za bardzo wtapia się w niebo.
Kilka ruchów suwaczkami i powinno być lepiej.
https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200
Dzięki za odpowiedź, w sumie na takie liczyłem. Nie liczyłem na ochy achy, ale widzę że mentalność niektórym pozwala tylko na słowa krytyki. Widziałem gorsze zdjęcia na tym forum gdzie były ochy achy, ale nikomu nie pisałem że to gniot. Raczej wole napisać co można poprawić.
Takie zdjęcie zrobisz telefonem i obrobisz w LR, więc sprzęt nie jest najważniejszy.
OdnośnieStrzelałem tym co miałem pod ręką.Eos R, EF24-105 L, Sigma 35 1.4A - żeby strzelać knoty niepotrzebny ci taki sprzęt.
Ostatnio edytowane przez K_f ; 06-01-2021 o 12:30