Mam pytanie, orientujecie się czy na dzień dzisiejszy są jakieś ograniczenia w wykonywaniu sesji plenerowych z młodymi z związku z Covidem. Młodzi mi się w porę obudzili
Mam pytanie, orientujecie się czy na dzień dzisiejszy są jakieś ograniczenia w wykonywaniu sesji plenerowych z młodymi z związku z Covidem. Młodzi mi się w porę obudzili
Canon EOS R, Canon 6D, 14mm 2.8, C35L, C24-70L 2.8 II, C135L, 4x600RT, adapter RT-EF
"Nie ma obowiązku zakrywania ust i nosa na terenie lasów, parków, zieleńców, ogrodów botanicznych, rodzinnych ogrodów działkowych, ogrodów zabytkowych i plaż - informuje Ministerstwo Zdrowia".
Nie muszą być w maseczkach bo uniemożliwia to tobie wykonanie zlecenia. Wedlug rozporzadzenia.
Nie muszą mieć maseczki w mieście podczas zdjęć. https://dziennikustaw.gov.pl/D202000...XDh6FewSCFZdiI
O obiektywach wiem prawie wszystko
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Sam na szybko jak szukałem to na wiosnę był taki przepis, że jeśli maseczka uniemożliwia wykonanie usługi to klienci nie muszą jej mieć założonej, ale dziś tak szybko się to zmienia, że wolałem się upewnić W lasach wiadomo, jak żywego ducha nie będzie to nie ma lipy, gorzej w mieście :/ No nic, jakoś się to ogarnie
Ostatnio edytowane przez splice ; 06-11-2020 o 14:51
Canon EOS R, Canon 6D, 14mm 2.8, C35L, C24-70L 2.8 II, C135L, 4x600RT, adapter RT-EF
§27.1.5) mowi o przedsiebiorcy wykonujacycm uslugi zarobkowe transportu osob. Nie o kazdym przedsiebiorcy.
fotograf podchodzi tak jak wszycy inni pod §27.1 12) - czyli parki , lasy itd.