czy osprzęt do F1 będzie pasować do F1 new
np film chamber 250, pryzmaty
czy osprzęt do F1 będzie pasować do F1 new
np film chamber 250, pryzmaty
Nie będzie nic pasować. Starszy Canon F-1 ma magazynek FILM MAGAZINE 250 a Nowy F-1N ma Film Chamber FN-100 .
Cały osprzęt w F1 old jest inny niż w nowym F1N
Tu filmik z osprzętem do F-1 old
A tu F-1N z Film Chamber FN-100
Pryzmaty tez nie będą pasować, bo pryzmaty w F1N korzystają ze styków elektrycznych.
Pryzmat F-1 old
A tu pryzmat z F-1N (u góry są cztery styki elektryczne)
F-1 old nie ma styków elektrycznych
A tutaj F-1N ze stykami
Mam oba pryzmaty do F1N, czyli Eye-Level Pinder FN oraz AE Finder FN i każdy z nich ma styki elektryczne.
Krótko pisząc F-1 old i F-1N to diw całkiem różne konstrukcje. Przez chwilę miałem F-1 old, ale od razu wymieniłem go na F-1N. Pomimo ponad 20 lat używania działa idealnie i nawet ostatnio w weekend nim fociłem. Migawka trzyma czasy jak w nowym aparacie
Ostatnio edytowane przez candar ; 18-07-2019 o 19:56
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Niestety ze względu na to że ten wątek jest siedliskiem spamu - zamykam. Proszę pisać PW jakby ktoś chciał otworzyć.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner