Czym tu się dołować, robisz je dla siebie, podobają Ci się, więc nadal rób jak robisz.
Chcesz cc, to weź porady chłopaków do serca i zacznij pracować nad kadrem nie kolorem.
Czym tu się dołować, robisz je dla siebie, podobają Ci się, więc nadal rób jak robisz.
Chcesz cc, to weź porady chłopaków do serca i zacznij pracować nad kadrem nie kolorem.
Portret pyska jak dla mnie git. Z tą ostrościa nie jesteś sam. Ponoć na statkach L jest tak jak być powinno z tą ostrościa (AF) no ale cena zacna.
Nikt mi nigdy nie odpowiedział czy lepiej wrzucić zmniejszone zdjęcie. Nr17 jest ostry robiony 70-200 2.8 l ,ale tu po wrzuceniu jak zresztą każde zdjęcie traci na ostrości. Z tym załamaniem to przesadzilem ,bo po to się wrzuca zdjęcia ,żeby się czegoś nauczyć i ktoś spojrzał na nie chłodnym okiem bez ogródek ,więc za wszelkie odpowiedzi dziekuje.
21.
Ostatnio edytowane przez Eryk1 ; 14-01-2019 o 14:24
Canon 1dx, 5d III i parę słoików
Nikon d700 & d200 CCD
dzieci i generalnie ludzie lepiej wychodzą z otwartymi oczyma
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
To prawda i oczy są zwierciadłem duszy ,ale czy każde zdjęcie z zamkniętymi oczami powinno trafić do kosza? Chyba nie..
Nikon d700 & d200 CCD
ale czy powinno trafić na portal? chyba nie
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Piątka ma 8 innych czujników oprócz centralnego - użyj ich, nie wierz tym wszystkim forumowym tekstom, że tylko centralny.
Masz dwa aparaty z bardzo dobrymi wizjerami - spróbuj czasem ręcznego nastawiania.
Nie bój się eksperymentować - nie zużywasz filmu, więc możesz pstrykać do woli.
Ostatnio na spacerze fotografowałem gile na jakichś badylach. Automat łapał wszystko poza ptakami, dopiero po przełączeniu na M(anual)F(ocus) mogłem zrobić coś sensownego.
Spróbuje ,ale faktycznie wszyscy piszą że classic tylko centralny jest używalny.
Nikon d700 & d200 CCD
wypowiedziałeś to sedno, którego ja nie potrafiłem.
--- Kolejny post ---
bla bla bla. uważam, że większość problemów amatorów z AF wynika z braku umiejętności jego obsługi oraz wiedzy jak taki system działa. jak ktoś nie potrafi obsłużyć dobrze af z puszki i takiego 50 1.8, to nawet jak kupi za grube hajsiwo 50 1.2L nadal będzie miał te same problemy.
ebe ebe