Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 13-02-2021 o 14:05
Aż wyciągnąłem z szafy
5D 50/1.8 STM + 100/2.8 L IS USM
Ja też wyciągnąłem, nie jestem pierwszym właścicielem więc u mnie nie leżał długo. jakoś przeboleć muszę obraz na lcd.
Ale zaślepka gniazd się rozsypała, gdzie można dostać?
Z jaką maksymalnie pojemnością kart CF radzi sobie 5D ?
Z 32GB sobie radzi. Większej kart CF nie mam żeby sprawdzić.
Odgruzowałem 5D mark 1 którego kupiłem ok 2010 roku, fociłem przez kilka lat, potem ze względu na głownie fotografię w podróży używałem (i nadal) systemu Fuji, ale stary Canon ciągle działa, nic mu nie jest ... Jedynie pojawiły się problemy z software do obsługi, wsparciem, pewnie serwisem. Chciałem sprawdzić ile ma migawka (kupiłem jako nowy), również żaden z programów dostępnych w necie nie obsługuje go. To już jest antyk za sprawą postępu technicznego i polityki producenta ale nie mam zamiaru go sprzedawać czy wyrzucać, na nowy model mnie nie stać i nie ma to sensu, choć szkła mam zacne. Może wiecie jaki serwis w Warszawie podejmie się sprawdzenia mu migawki i za ile?
https://serwis.proclub.pl/serwis-aparatow-warszawa
Ponieważ migawka przewidziana jest na określoną ilość cykli, użytkownicy lustrzanek i bezlusterkowców w każdym momencie mają możliwość sprawdzenia przebiegu migawki, czyli weryfikacji ile aparat wykonał zdjęć. Aby mieć pewność, że dane są prawidłowe, usługa musi zostać wykonana w autoryzowanym serwisie producenta. Sprawdzenie przebiegu migawki wykonywane jest na poczekaniu a jego koszt to 20 PLN. Zapraszamy!
Dzięki!