Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Gwarancja na obiektywy Tamron zakupione w amazon.de

Question Gwarancja na obiektywy Tamron zakupione w amazon.de

Witam.
    Jeśli pomyliłem działy, to przepraszam i nie bijcie

1) Jak to jest z gwarancją na obiektywy Tamron zakupione w UE np przez amazon.de? Czy w razie problemu odsyłam do polskiego dystrybutora czy niemieckiego?
    2) Czy opcja przedłużenia gwarancji na 5 lat (po zarejestrowaniu) zadziała na taki importowany obiektyw? Bo z tego co widzę na stronie Tamrona to chyba tak..

Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii?

pozdrawiam
    Krzysiek

Pełne uzależnienie
    Miasto

Domyślnie Odp: Gwarancja na obiektywy Tamron zakupione w amazon.de

1) To zależy od tego co będziesz chciał zrobić z tym obiektywem jeżeli okaże się w jakiś sposób uszkodzony.

Jeśli odesłać po zwrot kasy lub wymienić na inny egzemplarz to odsyłasz go do Niemiec na swój koszt (niestety nie jestem w stanie sobie przypomnieć czy była też dostępna opcja zwrotu opłaconego przez Amazon). Wysyłka obiektywów znajdujących się w magazynach Amazon (fulfilled by Amazon) następuje z Polski ale zwrot robisz do Niemiec. Obiektywy w Amazon szczerze mówiąc są kiepsko pakowane http://www.canon-board.info/obiektyw...ml#post1347040 dlatego ja już raczej drugi raz obiektywu z Amazon nie kupię a na pewno takiego o bardziej delikatnej konstrukcji z układem AF i stabilizacją.

Jeśli odesłać do naprawy/regulacji to w czym problem aby odesłać go do polskiego dystrybutora/serwisu (to ten sam adres), trzeba tylko pamiętać aby dołączyć do obiektywu dowód zakupu czyli bodajże fakturę której nie znajdziesz w kartonie i trzeba ją sobie wydrukować z poziomu konta na Amazon.

2) Nie ma żadnych przeszkód ponieważ obiektyw zostanie nabyty na terytorium UE 5 lat gwarancji - Tamron Polska Z doświadczenia podpowiem Tobie że z taką rejestracją najlepiej czekać będąc na 100% pewnym że ten obiektyw z Tobą zostanie. No ja osobiście nie chciałbym nadziać się jako potencjalny klient na jakiś obiektyw pochodzący ze zwrotu (w domyśle od Ciebie) który zostałby wcześniej zarejestrowany przez Ciebie.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 08-09-2017 o 20:08

Domyślnie Odp: Gwarancja na obiektywy Tamron zakupione w amazon.de

Wielkie dzięki za wyjasnienia :-)

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
    EOS 700d + kit..

Uprawnienia umieszczania postów