Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: eos 550D Nie ostrzy

Domyślnie eos 550D Nie ostrzy

Witam wszystkich serdecznie. Trafiłem tutaj ponieważ mam problem z moim aparatem który obecnie jest w naprawie.

Aparat ma już 6 lat zrobiłem nim około 6tyś zdjęć

Jakiś czas temu przestał ostrzyć (standardowy obiektyw 18-55is). Poszukałem serwisu zadzwoniłem poradzono mi podmienienie obiektywu i sprawdzenie jak jest. Z nowym obiektywem (Sigma) aparat ostrzył. Więc wysłałem obiektyw do naprawy. po kilku dniach email że obiektyw jest dobry że to wina komunikacji obiektyw-aparat. Więc wysłałem aparat. Wycena naprawa 377-obiektyw 380- aparat. Poprosiłem o naprawę aparatu bo 377zł to koszt nowe obiektywu. Teraz dostałem kolejna wiadomość że będę musiał dopłacić kolejne pieniądze i w sumie naprawa aparatu wyjdzie 540zł. Troch mi się to zagmatwane wydaje więc zacząłem szukać pomocy. Czy ktoś może mi poradzić coś sensowniejszego. Czy taka usterka jest tak droga w naprawie?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: eos 550D Nie ostrzy

ale co miałeś zepsute w body skoro inny obiektyw działał? I po co im wysłałeś body, które sam widziałeś, że z innym obiektywem działa?!
    18-55 uszkodzony na sprzedaż, uszkodzony pewnie flex bo to w nich zwykle pada, dostałbyś może z 50zł za uszkodzonego kita.
    Kupiłeś sigmę która działała z body i przy tym bym został.
    Co to za serwis, bo z Twojego opisu to wygląda na naciąganie na kasę
    SONY

Cytat Zamieszczone przez salas Zobacz posta
    I po co im wysłałeś body, które sam widziałeś, że z innym obiektywem działa?!
    Tak jak napisałem, wysłałem body bo po sprawdzeniu obiektywu uznali, że to nie wina obiektywu tylko komunikacji pomiędzy body a obiektywem. Jeżeli to flex jaki jest jest ewentualny koszt naprawy? W body jedno co zauważyłem to to, że w parametry w wizjerze wyświetlające się na zielono częściowo zanikają. Raczej zrezygnuje bo naprawa czegoś co jest ok wydaje mi się bynajmniej dziwna.
    A Panowie możecie polecić dobry serwis na tego rodzaju usterki.

Uzależniony Awatar mwitek
    Miasto
    Łódź

Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej :-)

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez mwitek Zobacz posta
    Bynajmniej to nie to samo co przynajmniej :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=VHE5ldNguHE

Czy to znaczy, że Młynarski naprawia sprzęt fotograficzny?

Cytat Zamieszczone przez tobartman Zobacz posta
    Czy to znaczy, że Młynarski naprawia sprzęt fotograficzny?

Bynajmniej

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

na żytnią wyślij na darmową wycenę, powiedzą Ci co i jak i zdecydujesz czy naprawiasz czy nie.
    SONY

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez tobartman Zobacz posta
    Z nowym obiektywem (Sigma) aparat ostrzył. Więc wysłałem obiektyw do naprawy. po kilku dniach email że obiektyw jest dobry że to wina komunikacji obiektyw-aparat. Więc wysłałem aparat. Wycena naprawa 377-obiektyw 380- aparat. Poprosiłem o naprawę aparatu bo 377zł to koszt nowe obiektywu. Teraz dostałem kolejna wiadomość że będę musiał dopłacić kolejne pieniądze i w sumie naprawa aparatu wyjdzie 540zł. Troch mi się to zagmatwane wydaje więc zacząłem szukać pomocy. Czy ktoś może mi poradzić coś sensowniejszego. Czy taka usterka jest tak droga w naprawie?
    To oszustwo. Podaj ich do sadu, bo to naciaganie na kase. Jezeli to serwis nieautoryzowany , a czyszczenie optyki i soczewek sensora AF nic nie dalo, to nic z tym wiecej nie zrobia - chyba, ze cos popsuli i probuja sie ratowac.Udana proba tej naprawy powinna sie zamknac w 100 zlotych. Nie czekaj - podaj ich do sadu, bo stracisz tylko wiecej kasy i nerwow.

Cytat Zamieszczone przez jelcyk Zobacz posta
    Nie czekaj - podaj ich do sadu, bo stracisz tylko wiecej kasy i nerwow.
    No tak. Pozew jest darmowy a wizyty w sądzie całkowicie bezstresowe. Fundować sobie taką wątpliwą rozrywkę za 540 zł?
    Ostatnio edytowane przez aptur ; 04-08-2016 o 09:23

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów